AJUTS | 02/08/2018  Ruralcat

Oberta la convocatòria d’ajuts per a entitats que donin suport als programes escolars de fruites, hortalisses i llet

L’objectiu de les mesures educatives és reconectar els alumnes amb l’agricultura, donar a conèixer la cadena alimentària local, l’agricultura ecològica i la lluita contra el malbaratament d’aliments, i educar els menors en hàbits alimentaris saludables.

El Govern ha obert  el procediment de selecció de les persones i entitats que desenvoluparan mesures educatives d'acompanyament per donar suport al subministrament i distribució de fruites, hortalisses i llet, dins el marc dels Programes Escolars durant el primer trimestre del curs 2018/2019 i ha convocat els ajuts corresponents.

Entre les mesures previstes, pot haver activitats destinades a reconnectar els nens amb l'agricultura mitjançant visites a explotacions agràries, activitats orientades a educar els nens en altres hàbits alimentaris saludables i altres temes connexos com les cadenes alimentàries locals, l'agricultura ecològica, la producció sostenible o la lluita contra el malbaratament d'aliments.

Les persones o entitats que poden participar en el procés de selecció i l’ajut corresponent són fundacions, associacions i altres entitats públiques o privades que tinguin entre els seus objectius la promoció de la salut o la formació. Els interessats han de presentar la sol·licitud de participació del procés de selecció i de l'ajut corresponent tenint en compte els requisits que s'estableixen a l'apartat 7 de les bases reguladores. Les actuacions s'han d'executar des de l'inici del curs escolar 2018/2019 fins al 23 de desembre de 2018.

Les persones destinatàries d'aquests ajuts són l'alumnat que assisteix regularment a un centre educatiu autoritzat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i que participi en els Programes Escolars durant el curs escolar en què es convoca l'ajut.

Pressupost: 190.741,89€ 

Data Límit: 15 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el DOGC (publicació: 26/07/2018).