INNOVACIÓ | 14/06/2012  RuralCat/Fira de Lleida

Fira de Lleida convoca els Premis a la Innovació fructícola i a la Seguretat en el disseny de màquines agrícoles

Fira de Lleida ha convocat la 16a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el 16è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el 16è Concurs d'Innovacions en el Sector Fructícola. Els guardons han estat convocats en el marc de la 58a edició de la Fira de Sant Miquel i la 27a edició Eurofruit, salons que se celebraran del 27 al 30 de setembre. Poden concorre als premis les firmes expositores i la dotació global dels guardons és de 4.500 euros.

Imatge de la Fira de Sant Miquel. Font: Fira de Lleida

 L’objectiu del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles i del Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles és distingir les màquines agrícoles i els equips de transport, maneig, classificació i embalatge de productes agrícoles que incorporin avenços en les prestacions i una millor protecció dels usuaris. El jurat valora, especialment, els avenços en el disseny i la concepció de la màquina, l’ús de nous materials, les aplicacions innovadores d’automatismes, les tècniques de visió artificial i la robòtica i l’adopció de criteris d’enginyeria concurrent i de solucions innovadores, destinades a aplicar el reglament vigent sobre mesures de seguretat de les màquines. 

 
De la seva banda, el Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola s’adreça a distingir els materials, les tècniques o els equips destinats a la producció fructícola o a la transformació industrial de la fruita que representin un notable avenç sobre la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes fructícoles. El concurs inclou els àmbits següents: material vegetal, protecció contra plagues, malalties i agents atmosfèrics; equips de producció; conservació i transformació, i sistemes de gestió de la producció. 
 
El Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola estan convocats per Fira de Lleida i estan patrocinats pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials i el Consorci de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida. 
 
L’any passat un elevador hidràulic presentat per Niubò Maquinària Agrícola va guanyar el Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, mentre que un guant de seguretat per esporgar presentat per Osvald Ferreteria es va imposar en el Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i un equip d’aclareig de flors d’arbres fruiters de Jesús Espier va guanyar el Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola.
 

Informació relacionada