EMPRESES | 17/06/2007  Ruralcat

Visita tècnica a l'explotació de vaques de llet Ca l'Esteva de Batet

L¿Observatori de la llet visita aquesta explotació per tal de donar testimoni de l¿esforç i qualificada dedicació d¿aquesta família a la producció de llet, de manera tradicional, però alhora, ben tecnificada.

Ca l'Esteva de Batet

Ca l'Esteva de Batet

Aquest document presenta la descripció de Ca l¿Esteva de Batet, una explotació petita de vaques de llet, característica de les explotacions d¿alta muntanya, on des de fa 15 anys, els titulars, Joan Corcoi i Georgina Mestre, donen valor afegit a una part de la producció de llet. Ca l¿Esteva de Batet és un exemple per aquelles explotacions amb poca quota i que es plantegen continuar en l¿activitat. Evidentment són solucions individuals, tot i així, és una actitud exemplar de valoritzar la producció de llet de vaca i mantenir una petita part del territori amb l¿activitat agropecuària. La seva característica principal és la transformació d¿una part de la producció de llet en iogurts, flams i llet crua envasada. El document s¿estructura en els següents capítols:

  • Introducció
  • L¿explotació de vaques de llet
  • La producció i la transformació en productes lactis
  • Les instal·lacions per a l¿elaboració de productes lactis