INNOVACIÓ | 14/06/2007  Ruralcat

Un programa informàtic permet recrear un hivernacle virtual

Els cultivadors ja poden construir i escalfar un hivernacle virtual, o millorar els hivernacles existents, a través d'un programa informàtic que permet descobrir quant costarà escalfar l'edifici amb diferents tipus de combustible.

L'Equip d'investigadors creador del programa

Font: USDA

A més, el programa "Cultivador virtual" inclou sistemes d'escalfar, tipus d'escalfadors, dissenys d'edificis i materials de construcció. L'equip d'investigadors està format pel patòleg de plantes Jim Locke, l'horticultor Jonathan Frantz i liderats per Charles Krause, que treballen al Grup de Recerca de Producció en Hivernacles, que forma part del Servei de Recerca Agrícola (ARS) a Toledo, Ohio. El procés d'aplicació d'aquest nou sistema es dividirà en tres fases:

  1. Està previst que ben aviat, Frantz, Locke i Krause agregaran un component relacionat amb plantes al programa de computadora perquè els cultivadors puguin observar els efectes de les seves opcions i programes de calefacció no només pel que fa a les despeses, sinó també sobre les plantes.


  2. Posteriorment, els científics ampliaran, de forma gradual, el programari per incloure tots els altres aspectes del maneig d'hivernacles, incloent les aplicacions de nutrients, aigua, reguladors de creixement i pesticides.


  3. Finalment, en una última fase, el programa ajudarà els cultivadors al maneig de la seva feina, optimitzar la productivitat i establir els preus de venda de les plantes.

Què permet el cultivador virtual?


Per calcular els requisits d'energia i les despeses usant el programa "Cultivador Virtual", els usuaris introdueixen les dimensions del seu hivernacle i els materials de construcció, ja sigui un pis de formigó, costats i teulada de vidre, o parets de blocs de formigó. El sistema també permet escollir aspectes de disseny, com la forma de la teulada i la seva orientació al sol. Una base de dades històrica aportarà informació sobre el clima típic de l'any anterior per a la ciutat més propera a l'hivernacle, incloent factors com la temperatura, la llum del sol, i la nuvolositat per a cada hora del dia. Els cultivadors escullen un programa de calefacció i especifiquen les temperatures que ells volen mantenir durant el dia i la nit, o per a cada hora. Tot seguit, el programa calcula les despeses de calefacció per metre quadrat pel mes o per l'any. Al tractar-se d'un projecte en curs, els científics conviden als cultivadors a enviar suggeriments o preguntes per correu electrònic per ajudar Frantz, Locke i Krause a refinar "el cultivador virtual" pel maneig d'hivernacles amb l'objectiu d'estimular la productivitat amb menys costos.