FORMACIÓ | 21/06/2012  RuralCat/DAAM

Una estudiant del CECA Manresa obté el primer premi de la Nit dels nous professionals

Carolina Domínguez, amb un projecte de revalorització d'una finca agrícola familiar, ha estat la guanyadora del primer premi de la 7a edició de la Nit dels nous professionals, que premia projectes de l'alumnat dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior i dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de qualsevol família professional, a les comarques de Barcelona.

 L'estudiant del Centre de Capacitació Agrària de Manresa de Manresa ha estat la guanyadora en la categoria dels Cicles Formatius de Grau Mitjà, amb el treball “Eco de l’Alpujarra”, on planteja una conversió a la producció ecològica de les oliveres, ametllers i figueres de què ja disposa una finca granadina, a més d’introduir una superfície considerable de cultiu ecològic de safrà. També proposa donar valor afegit a la producció mitjançant l’elaboració d’oli i pa de figa i, finalment, opta per una comercialització d’aquests productes en circuit curt amb un intermediari com a màxim.

 
Els altres projectes finalistes en aquesta mateixa categoria han estat: “HR/HA Recycled clúster” de l’Institut de Badia del Vallès, “Live & Play” i “Sugar Free” de l’IES Montserrat Roig, de Terrassa, guanyant aquest últim el segon premi.
 
Durant l’acte, els alumnes guanyadors de cada categoria van respondre breument a algunes qüestions relacionades amb el seu treball.
 
Els promotors i organitzadors d'aquest premi són la Comissió per a la formació professional de la patronal catalana Cecot, juntament amb el Consell de la FP de Terrassa i Foment de Terrassa, SA, amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
 
Per al CECA de Manresa aquest suposa el cinquè guardó per a un treball de síntesi, ja que es va reconèixer un primer premi Cecot 2008 en el marc de la 3a Nit  dels nous professionals, dos segons premis a les edicions Caixa Manlleu 2009 i 2010, i un primer premi a l’edició Caixa Manlleu al mes de gener de 2012.
 
El treball guardonat pel CECOT també serà presentat als premis Millor projecte d’emprenedoria de l’alumnat de formació professional, concurs d'àmbit català promogut pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.