MERCATS INTERNACIONALS | 21/06/2012  RuralCat/ICEX

La UE i la Xina tracen un full de ruta per al reconeixement mutu d'aliments ecològics

El comissari europeu d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacian Ciolos, i el responsable xinès de l'Administració de Qualitat, Supervisió, Inspecció i Quarantena (AQSIQ), Zhi Shuping, han iniciat les converses perquè els productes ecològics d'ambdós mercats rebin el mateix reconeixement en el comerç entre la Unió Europea (UE) i el l'Estat asiàtic.

 Les dues administracions s'han compromès a revisar les seves respectives regulacions en la matèria i buscar estàndards i controls comuns que facilitin el comerç d'aquests productes que permetin crear un marc de cooperació a llarg termini.

Els primers passos que es prendran en aquest sentit giraran al voltant d'aspectes tècnics. Durant aquesta primera etapa es persegueix el reconeixement mutu de les normatives sobre productes ecològics, i per això es posaran en marxa fòrums de debat sobre legislació, estandardització i qüestions afins.

 
Al costat d'aquesta iniciativa, el comissari Dacian Ciolos i el ministre d'Agricultura, Han Changfu, han formalitzat un "Pla de Cooperació d'Agricultura i Desenvolupament Rural", una iniciativa destinada a treballar de manera conjunta en l'àmbit de la seguretat alimentària, cooperació internacional i assumptes mediambientals.
 
S'estima que el mercat de productes ecològics va moure prop de 48.000 milions d'euros el 2011, i el volum de negoci podria créixer més d'un 80 per cent en els propers cinc anys. A la UE, amb 9,2 milions d'hectàrees de cultius ecològics, el sector factura uns 18.000 milions d'euros anuals. La Comissió Europea ja té acords de reconeixement mutu d'aliments ecològics amb els Estats Units, Canadà, Suïssa i Japó.
 

Informació relacionada