MÓN RURAL | 28/06/2012  ASAJA

Asaja convoca el Premi Millor Jove Pagès d'Espanya 2012

L'Associació Agrària de Joves Pagesos (Asaja) ha convocat el Premi Millor Jove Pagès d'Espanya 2012, per seleccionar els cinc finalistes que participaran en el certamen a nivell europeu, al costat de joves dels 26 Estats membre restants.

Detall del fullet informatiu del premi. Font: ASAJA

 Segons ha informat la patronal agrària en un comunicat, a nivell català se seleccionaran 12 candidats (tres per província), per la qual cosa els interessats poden contactar amb les oficines provincials d'Asaja a Catalunya i enviar el formulari de participació abans del 15 de juliol.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de projectes, un jurat independent seleccionarà a nivell estatal les 5 candidatures dels joves que hagin demostrat més caràcter innovador, esperit empresarial i compromís amb l'agricultura.

A l'acte en el qual es donarà a conèixer el nom dels cinc candidats, que es farà el setembre, Asaja també presentarà un paquet de mesures en defensa dels joves pagesos i ramaders.
 
Els cinc finalistes participaran en el certamen europeu Premi Jove Pagès 2012, al costat de 500 joves procedents de tota la Unió Europea, que s'atorgarà durant el Congrés organitzat pel Parlament Europeu entre els dies 12 i 14 de novembre a Brussel•les, i que es farà coincidir amb el 50 aniversari de la política agrària comuna (PAC).
 
L'objectiu és sensibilitzar les institucions comunitàries de la necessitat d'adoptar mesures urgents i eficaces per afavorir el relleu generacional al camp, ja que a Europa només hi ha un pagès jove per cada nou que tenen més de 55 anys, i Alemanya i Polònia són els països que tenen la població agrària més jove.
 
A Catalunya hi ha un 20% de pagesos que té entre 20 i 40 anys, mentre que a la resta d'Espanya no arriba al 10%, i Barcelona és la província on s'incorporen més joves.
 

 

Informació relacionada