REG | 29/06/2012  RuralCat/DAAM

Jornades sobre la tecnologia del reg localitzat al Sector 12 del Segarra-Garrigues

Des de l'Oficina del Regant s'han organitzat tres jornades a Aspa i Alcanó sobre la tecnologia del reg localitzat en els cultius de l'olivera i l'ametller. Aquestes jornades han estat impulsades per cobrir la demanda realitzada des de la cooperativa d'Aspa i l'Ajuntament d'Alcanó, i permeten millorar l'eficiència en la transferència i divulgació de la tecnologia del reg en zones dels nous regadius del Segarra-Garrigues.

L’objectiu general plantejat en aquestes jornades és transferir coneixements perquè el nou regant sigui més eficient en la gestió de l’aigua de reg. Per a complir aquest objectiu, es van portar a terme les ponències sobre la programació de reg en olivera i ametller realitzades pel Joan Girona, director del Programa Ús eficient de l’aigua de reg de l’IRTA; les ponències sobre els elements d’una bona instal·lació de reg en goter i les novetats en aquestes instal·lacions, realitzades per Xavier Guixà, tècnic d’Infraestructures.cat i col·laborador de l’Oficina del Regant; i les ponències sobre l’eina de Recomanacions de reg de Ruralcat, realitzades per Maite Sisquella, tècnica de l’Oficina del Regant. A més a més, a la localitat d’Aspa es va realitzar una pràctica del capçal de reg per a conèixer quins són els elements més importants.

Aquestes jornades van tenir lloc els dies 22 i 24 de maig a Aspa i el 21 de juny a Alcanó. Van assistir-hi un total de 80 persones, amb una valoració molt bona i amb noves demandes per continuar transferint tecnologia i coneixements en les noves zones de regadiu del Segarra- Garrigues.