SANITAT VEGETAL | 29/06/2012  RuralCat/DAAM

Avisos fitosanitaris corresponents al mes de juliol

El portal RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

Àpexs afectats per erugues de Tuta. Font: DAAM

 Aquest mes de juliol, presentem una relació dels productes fitosanitaris amb autoritzacions excepcionals. També us informem que El DAAM ha publicat l’ORDRE AAM/187/2012, de 20 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal i es convoquen els corresponents al període 2012, així com es convoquen els premis per a la ràpida detecció del míldiu de la vinya 2012. També us recordem que els polvoritzadors s’han d’inscriure al Registre oficial de maquinària agrícola del DAAM. Aquest registre és necessari de cara a la seva inspecció obligatòria, que s’haurà d’haver passat abans del desembre de 2016.

 

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a:  arbres fruiters, fruits secs, cítrics, vinya, olivera, cultius extensius, hortícoles, forestals, parcs i jardins.
 
El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquests avisos fitosanitaris a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.