SECTOR VITIVINÍCOLA | 09/07/2012  RuralCat

El consum del cava rosat es triplica en deu anys

El consum del cava rosat s'ha triplicat en els últims deu anys i cada vegada són més els cellers que s'animen a llançar al mercat novetats d'aquest tipus d'escumós. El 2011 es van vendre un total de 24 milions d'ampolles, mentre que l'any 2002, el consum es reduïa a 8 milions d'ampolles.

Font: Consell Regulador del Cava

 La tendència de consum ha canviat força en els últims anys. Segons xifres del Consell Regulador del Cava, als anys noranta hi havia molt poques empreses que elaboraven cava rosat i el 90 per cent d'aquest cava es venia al mercat exterior. Actualment, ja són 160 les empreses que tenen caves rosats entre la seva oferta. A més, motivats per la fama aconseguida a l'estranger, el mercat interior està cada vegada més interessat en aquest escumós d'atractiu color.

Elaborades amb monestrell, garnatxa tintera, pinot negre o trepat, aquestes varietats donen al rosat una singularitat cromàtica, que pot passar per una infinitat de tonalitats, des del color cirera, passant pel maduixa i fins a arribar al salmó.

Seguint el mateix mètode d'elaboració que els altres caves, es tracta d'un vi fresc, aromàtic i lleuger; i alhora, fi i elegant. Es recomana consumir-lo en aperitius i còctels, i casa a la perfecció amb els arrossos, el salmó i el sushi. Per acabar, un sorbet o unes maduixes també poden anar acompanyats d'un bon rosat. De fet, l’època amb un consum de cava més elevat és l’estiu.
 

Informació relacionada