FIRES I SALONS | 13/07/2012  RuralCat/DAAM

Novetats de la 32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya

Del 21 al 24 de setembre se celebrarà la 32a edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè 2012. En aquesta edició, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l'INCAVI, ha volgut donar un gir a la mostra i per aquest motiu presenta diverses novetats.

Detall del cartell d'enguany. Font: INCAVI

 Una de les novetats més destacades és el nou espai destinat a degustar els millors vins i caves de Catalunya: la Mostra no es farà al Moll de la Fusta, com era tradicional en els darrers anys, sinó al passeig Lluís Companys, al costat de l’Arc del Triomf, amb el lema “Els vins catalans triomfen!!”.

 D’altra banda, s’incorpora una Sala de Tast per oferir cursos d’iniciació al tast, i es manté la possibilitat de vendre els productes dels cellers a la Botiga o Celler de la Mostra.

 Una altra novetat és un nou espai, en format de carpa independent, destinat a degustar els millors vins de Catalunya amb un sistema de pagament i de degustacions diferent al dels estands.
 
 A més, com l’any passat, la Mostra s’ha marcat com a objectiu donar a conèixer i promocionar la diversitat i la qualitat dels vins i caves catalans a través de les dotze denominacions d’origen (DO), que estaran representades per 12 espais on s’explicaran les seves singularitats i es donaran a conèixer les seves rutes enoturístiques.  
 
Una altra característica que presenta la 33a Mostra de Vins i Caves és la utilització de copes de la marca Riedel per fer les degustacions, com ja es va fer en l’edició de l’any 2011, apostant així per la qualitat d’aquestes copes.
 
 La Mostra de Vins i Caves és una de les fires populars més consolidada i amb una gran afluència de públic, principalment barcelonins i turistes, que s’acosten a la Mostra per descobrir els vins i caves de les denominacions d’origen catalanes. És un gran aparador dels nous productes i, sobretot, una manera de donar a conèixer la cultura del vi a la ciutat de Barcelona.