REG | 19/07/2012  RuralCat

Vols saber quan i quant has de regar el teu ordi o el teu panís de cicle curt?

Ara, decidir quan i quant has de regar el teu ordi o el teu panís de cicle curt pot ser molt més senzill amb l'eina de recomanacions de reg de RuralCat. Només cal que seleccionis la teva estació de la XAC més propera, defineixis el teu cultiu i indiquis quin sistema de reg fas servir per obtenir setmanalment una recomanació de reg.

 A partir de les dades de precipitació i evapotranspiració subministrades per les estacions de la Xarxa Agrometeorològica de Catalunya (XAC), l'eina Recomanacions de reg calcula les necessitats hídriques i de reg de més de 40 cultius i les hores de reg setmanals segons el sistema de reg utilitzat.

De tota manera,  les recomanacions són genèriques, ja que només consideren alguns dels factors implicats en el reg, i que la decisió final resta sempre en mans dels tècnics i agricultors, d'acord amb la seva experiència i les peculiaritats específiques de cada parcel·la i/o comunitat de regants.

Cal tenir també en compte que l'eina no comptabilitza la reserva d'aigua existent al sòl, de manera que el regant, a l'hora de llegir el valor de les necessitats de reg, haurà de fer una estimació prèvia de l'estat d'humitat del sòl.
 
Us recordem que, si sou usuaris registrats podreu accedir a la versió completa de les recomanacions de reg a la intranet, que us permetrà guardar les dades dels vostres jardins i rebre setmanalment les recomanacions de reg via correu electrònic i via missatgeria mòbil (SMS) (fins a 3 sectors). D'igual manera, els usuaris registrats també podran consultar informes de les parcel•les de reg , que, a més a més, podran imprimir.
 

Informació relacionada