MEDI NATURAL | 19/07/2012  RuralCat

Aquest és l'estiu dels ratpenats

Enguany és l'Any internacional dels ratpenats i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Museu de Granollers i Galanthus celebren la 8a edició de la Nit dels ratpenats a Catalunya i la 16a Bat Night a Europa. Per això, han programat diversos actes durant l'estiu, per exemple, al Parc Natural de la Serra de Collserola (20 de juliol), al Parc Natural del Montseny (25 d'agost), al Parc del Montnegre i el Corredor (1 de setembre) i al Parc del Foix (15 de setembre), entre d'altres.

Detall del programa informatiu. Font: CTFC

 La Nit dels ratpenats consisteix en la realització d'activitats per tal de donar a conèixer els ratpenats arreu de Catalunya, concretament aquest 2012 es realitzen activitats a 24 localitats de tot Catalunya i Catalunya Nord. Aquestes activitats es realitzen des del mes de juny fins a principis d'octubre. 

Compartir una nit serveix per saber què fan els ratpenats, on viuen, què mengen, com s'ha d'actuar per protegir-los, etc. però també és una oportunitat per acosta la gent a la natura i sensibilitzar tothom sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic i l'escalfament de la Terra.