VITICULTURA | 25/07/2012  AlimenCat/DAAM

Aquest estiu, "porta tu el vi"

Vins de Catalunya ha posat en marxa una original i innovadora manera de comprar i consumir vi i cava de qualitat de les denominacions d'origen (DO) de Catalunya als restaurants. Els consumidors contribuiran a la campanya "Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2013".

Imatge del web on es fan les comandes. Font: Vins de Catalunya

 Amb aquesta nova fórmula, els consumidors adquireixen el vi on line a la botiga de Vins de Catalunya i el consumeixen còmodament als restaurant acollits a aquesta iniciativa (un centenar, de moment, repartits per tot el país i Andorra). Quan el client arribi al restaurant escollit li serviran, sense cap cost addicional, l’ampolla de vi que ha comprat des de casa per acompanyar l’àpat.

D’aquest manera, el client porta el vi al restaurant, però de forma virtual. Cada trimestre els usuaris d’aquest nou sistema disposen d’una carta amb 15 referències de vins (negres, blancs i rosats) i caves catalans de qualitat contrastada per poder escollir el producte que desitgin. La carta es renova cada trimestre.

Vins de Catalunya és un projecte que neix amb la vocació de potenciar i promocionar el consum de vins i caves de qualitat de Catalunya en els restaurants. Així, Vins de Catalunya ofereix als restaurants una carta atractiva per als seus clients, de rotació trimestral, que facilita als restauradors una gestió professional dels vins de la mà dels seus sommeliers.

 D’altra banda, tots els consumidors que adquireixin el seu vi per consumir als restaurants amb la fórmula “Porta tu el vi” contribueixen, a més, a sufragar les despeses de la campanya “Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2013”, que desenvolupa la Fundació Institut Català de la Cuina amb el suport de la Generalitat de Catalunya i altres organismes i entitats.

Informació relacionada