MÓN RURAL | 16/08/2012  RuralCat/Generalitat de Catalunya

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) promociona Catalunya com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair 2012, la fira més important d'Europa sobre aquest tipus de turisme.

Detall de la coberta de la "Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya". Font: Generalitat de Catalunya

En aquesta fira, que es celebra entre el 16 i el 19 d'agost a Rutland (Regne Unit), l’ACT donarà a conèixer l’oferta catalana destinada a l’observació d’aus i repartirà la Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya. Aquesta guia aglutina les principals destinacions especialitzades en turisme ornitològic del país (zones com el Delta de l’Ebre, els Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Nacional d’Aigüestortes o el Parc Natural del Cadí-Moixeró), així com les infrastructures que faciliten l’observació d’aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d’espècies existents a Catalunya.

L’ACT participa en la British Birdwatching Fair amb un estand propi on també hi seran presents, com a coexpositors, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i el Càmping Laguna (Castelló d’Empúries), que promocionaran l’oferta ornitològica dels seu territori, amb les infraestructures i els serveis relacionats.

La presència de Catalunya a la British Birdwatching Fair és especialment important, ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes birdwatchers. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d’una persona d’alt poder adquisitiu, que s’allotja en cases rurals i petits hotelets, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals de Catalunya.
 

Catalunya, destinació privilegiada per a l’observació d’aus

Catalunya, degut a la seva situació i al seu enorme gradient altitudinal, és una destinació privilegiada per a l’observació d’aus, ja que se’n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents.
 
Entre algunes curiositats ornitològiques presents a Catalunya destaca la colònia més important del món de gavina corsa, que a l’hivern la pràctica totalitat de la població mundial de pardela balear es troba a la costa catalana, o una de les poblacions europees més importants de trencalòs al Prepirineu i Pirineu.