PESCA I MEDI NATURAL | 17/08/2012  RuralCat/DAAM

Campanya per a la conservació de les praderies de fanerògames

Les praderies de les fanerògames són claus per l'estabilització del litoral. Per això, coincidint amb la temporada d'estiu, quan les sortides d'embarcacions d'esbarjo són més nombroses, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha començat una campanya de sensibilització per a que el món de la nàutica sigui respectuós amb el fons marí i aquestes plantes marines.

Detall del díptic informatiu. Font: DAAM

La campanya consisteix en la presència de voluntaris de les entitats de Voluntariat de l’Alt Maresme de Medi Ambient (VAMMA), i de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’ animals Marins (CRAM), durant la setmana del 13 al 19 d’agost, a bona part dels ports esportius i clubs nàutics de la costa catalana per distribuir tríptics informatius i explicar, de forma propera i personalment, als tripulants de les embarcacions que salpen la importància de conservar les praderies del fons marí.

Les fanerògames marines, conegudes a Catalunya com alguers, altines, herbassars o bruts, són plantes superiors que estructuren ecosistemes complexos i tenen un paper imprescindible en els cicles biològics marins. Les espècies de fanerògames marines que es troben a Catalunya són la Posidònia oceànica, Cymodocea nodosa, Zostera marina i Zostera noltii.

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar als aficionats a la nàutica d’esbarjo de la necessitat de protegir aquests hàbitats singulars i de la importància d’unes bones pràctiques en el moment de l' ancoratge i fondeig d’embarcacions.
 

Informació relacionada