La CE autoritza la comercialització de productes fets amb blat de moro i patata genèticament modificats
La Comissió Europea (CE) ha autoritzat els aliments, ingredients alimentaris i pinsos que continguin, es componguin o s'hagin produït a partir de tres varietats de blat de moro genèticament modificat. També dóna llum verda als pinsos produïts a partir d'una varietat de patata modificada genèticament i dels aliments i pinsos que la continguin com a conseqüència d'una presència accidental o tècnicament inevitable, en una proporció que no superi el 0,9 per cent de l'aliment o del pinso.
Aquesta decisió arriba pocs dies després de que Brussel·les anuncies l’autorització d’un cultiu transgènic per primera vegada en 12 anys. Aquest producte genèticament modificat és la patata Amflora, destinada principalment a produir midó per a la indústria paperera, tot i que els subproductes d’aquest es podran col·locar per a la fabricació de pinsos per a animals. Amb anterioritat, l´any 1998, l’executiu comunitari va donar permís a la companyia Monsanto per cultivar el seu blat de moro MON 810. A principis de mes, també va aprovar la comercialització de tres varietats de blat de moro transgènic d’aquesta companyia.