MÓN RURAL | 23/08/2012  RuralCat/Asaja

Tres catalans opten al Premi Jove Agricultor Europeu 2012

Asaja ha presentat els tres joves agricultors catalans al Premi Europeu Millor Jove Agricultor 2012, que serà lliurat el mes de novembre al Parlament Europeu. Els joves, Montserrat Forns, Pere Subirats i Xavier Bolet, tenen en comú que viuen a l'àrea periurbana al costat de la capital catalana i fan la venta directa sense intermediari.

Xavier Bolet de Caves Bolet de Castellví de la Marca una explotació familiar vitivinícola que porta segles de produir vins, ara aquest jove aposta per la vinya ecològiques seguint els mes estrictes procediments de l’agricultura ecològica en les seves 66 hectàrees de vinya al costat d’un celler amb les últimes tecnologies per garantir el millor cava Brut, vins blancs i negres de varietats catalanes i ecològics. Te un bon mercat a casa nostre, es productor KM0 i te presencia en les millors Fires Internacionals com Alemanya i Japó.

En Pere Subirats un jove ramader que la seva emprenedoria ha sigut per fer la comercialització directe sense intermediaris dels seus vedells i porcs a obert dues botigues, una a Bigas i l’altre a Granollers sota el distintiu KM0 del productor al consumidor, comercialitzant 400 porcs i uns 800 vedells.

La Montserrat Forns de Sant Antoni de Vilamajor, aquesta jove junt amb la seva familia tenen una explotació de vaques de llet que des de el 1994 fan de la seva producció formatges, matons, iogurts i llet fresca marca Can Bordoi, però ella a empres el seu propi negoci i dins l’explotació un aula Rural per mostrar a les escoles com es produeix i transforma la llet amb tallers per fer pràctiques per petits i grans.