VINYA | 17/09/2018  Ruralcat

El vi català amb DO representa el 36% de les vendes del canal d’alimentació i hoteleria a Catalunya

La DO Catalunya lidera el volum de vendes amb el 54,73% del mercat i Catalunya exporta el 40,99% de la seva producció de vi amb DO a més de 140 països.

Segons les dades de l’informe Nielsen, el vi català amb DO va representar l’any 2017 el 35,71% en volum de vendes en el conjunt dels canals d‘alimentació (59,81%) i hoteleria (40,19%) de Catalunya. Així mateix, el sector del vi català continua sent un sector estratègic, amb una estructura molt sòlida i competitiva, i actualment representa el tercer sector més important de la indústria agroalimentària catalana.

La DO Catalunya lidera el volum de vendes amb el 54,73% del mercat, seguit de la DO Penedès 16,80%, DO Costers del Segre 6,42%, DO Montsant 5,60%, DO Empordà 5,27%, DOQ Priorat 4,49%, DO Terra Alta 3,66%, DO Tarragona 1,23%, DO Conca de Barberà 1%, DO Pla de Bages 0,72% i DO Alella 0,11%.

Les últimes dades publicades per INCAVI indiquen que el 2016 es van comercialitzar 110.183.668 ampolles de vi català de la mà de 8.359 viticultors i 626 cellers embotelladors, amb una superfície inscrita de 42.822 hectàrees, amb el valor afegit que això representa quant a garantia de traçabilitat i de compliment de les normatives de qualitat. 

Pel que fa al comerç exterior, el vi continua sent un dels ambaixadors més importants de les nostres terres i de la nostra identitat. Catalunya exporta el 40,99% de la seva producció de vi amb DO que correspon a 45.164.383 ampolles de vi a més de 140 països, sobretot d’Europa (68,59%), Amèrica (16,56%) i Àsia (10,58%).