PATT 2012 | 05/09/2012  RuralCat/DAAM

Gran èxit de la Jornada de Camp de l'Arròs

Unes 250 persones van assistir la setmana passada a la Jornada de Camp de l'Arròs, organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) mitjançant l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), celebrada a l'Estació Experimental de l'Ebre, a Amposta.

Un moment de la jornada. Font: DAAM

 Aquesta jornada tècnica és una referència en el món arrosser del Delta de l'Ebre i un punt de trobada dels arrossers i tècnics especialitzats, on es presenten les principals novetats del sector.

En aquesta ocasió es van tractar, entre altres, els següents temes: les noves varietats d'arròs, la millora en l'eficiència de la fertilització orgànica,  els nous mètodes de control de plagues i malalties, les varietats resistents a la salinitat i el tractament de llavors per al control dels  quironòmids a l'arròs.
 
La jornada, que va ser inaugurada pel director dels Serveis Territorials del DAAM a les Terres de l'Ebre, Pere Vidal, va incloure la visita a diversos assajos desenvolupats per l'IRTA i l'exposició de les activitats desenvolupades per les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV)  i el Servei de Sanitat Vegetal.
 
Entre els nombrosos assistents a la Jornada hi havia gent d'Extremadura, Aragó i València. Es van fer dos grups, un en castellà i l'altre en català.