ESCOLES AGRÀRIES | 19/09/2018  Ruralcat

L’EA d’Espiells ofereix un nou curs d’Introducció a la viticultura biodinàmica

El curs de formació contínua començarà el 29 d’octubre fins l’11 de desembre, amb una durada de 52 hores, i ofereix una introducció a les bases de la biodinàmica, tot aprofundint en els aspectes més pràctics del conreu de la vinya.

L’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, ubicada a Espiells, ofereix, a partir del proper mes d’octubre, el nou curs de formació contínua ”Introducció a la viticultura biodinàmica. Es tracta d’un mètode que ofereix bons resultats tant en la vitalització dels sòls com en la qualitat de la vinya, i amb cada vegada més demanda per part del sector vitivinícola.

Aquesta formació inclou tant coneixements teòrics com pràctiques en explotacions vitivinícoles. El curs consta de 14 sessions que es centren en diverses temàtiques com la gestió biodinàmica de la vinya i el seu calendari, els preparats biodinàmics i la fitoteràpia per a la vinya, la preparació i ús del compostatge biodinàmic, els sòls i fertilitat, i les cristal·litzacions sensibles i certificacions. 

Les preinscripcions es poden fer fins a 7 dies abans de l’inici del curs, el proper 29 d’octubre. El curs tindrà una durada de 52 hores i finalitzarà l'11 de desembre.

L’escola també ofereix altres cursos de formació contínua per la propera tardor, com són el curs de Tècniques de màrqueting i comercialització de vins i caves, el curs de Nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris, el curs d’Habilitats en la gestió de l’empresa agrària i el curs de Tasques en la gestió de l’empresa agrària.

Des de l’apartat de Formació-Més formació de RuralCat es poden accedir a tots els cursos, seminaris i jornades que s’ofereixen des del DARP.