FORMACIÓ | 10/09/2012  RuralCat

El 18 de setembre s'obriran les preinscripcions a sis cursos

Des del 18 al 30 de setembre, et podràs preinscriure a noves edicions dels cursos: Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris; Curs per a elaborar un pla d'empresa agrari; Curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària; Benestar animal a l'escorxador; Bàsic de producció integrada; i Topografia. Tots ells formen part del programa de cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través de RuralCat.

 Recordem que per preinscriure's als cursos cal estar donat d'alta com a usuari de RuralCat. Si encara no n'ets membre pots fer-ho durant aquesta setmana. Només cal que omplis el formulari corresponent. L'alta és totalment gratuïta.

 

Com realitzar la preinscripció

Un cop t'hi hagis donat d'alta hauràs de seguir aquestes indicacions per sol·licitar el curs:
1.Entra a la teva àrea de membre i comprova que, a la teva fitxa, has introduït correctament les següents dades:
  • Adreça
  • Població
  • Codi postal
Pots comprovar aquestes dades des del menú El meu perfil/Les meves dades/Canvi de dades personals (pestanya Dades addicionals de RuralCat). Si falta alguna dada, introdueix-la i, a continuació, prem el botó Guardar.
 2. Una vegada hagis comprovat la teva fitxa, obre el menú Formació/Catàleg de cursos per internet.
 3. Cerca el curs al qual et vols inscriure. Comprova que la preinscripció està oberta. En el text del camp "Inscripció" diu "Inscriu-t'hi".
 4. Fes clic sobre "Inscriu-t'hi" per tal de realitzar la preinscripció.
 5. A continuació, apareixerà un missatge indicant que t'hi has preinscrit, i rebràs un correu electrònic al teu compte personal i al de RuralCat.
 6. Una vegada completat aquest procés, el Servei de Formació Agrària es posarà en contacte amb tu per indicar-te com has de finalitzar la inscripció.
 

Informació dels cursos

 
Nivell bàsic de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris 
Es tracta d'un curs dissenyat per donar resposta formativa als professionals del sector agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. L'objectiu del curs és que l'alumne adquireixi els criteris necessaris per a realitzar una pràctica fitosanitària correcta, s'adoni de les conseqüències que pot comportar una incorrecta manipulació i aplicació dels productes fitosanitaris, tant per a la pròpia salut com per a la d’altres persones, i també per a la conservació del medi ambient i que assoleixi els coneixements bàsics que permetin superar la prova per a l’obtenció del carnet de manipulador de productes fitosanitaris, nivell bàsic.
 
El curs tindrà una durada de 25 hores, i es durà a terme entre el 23 d'octubre i el 14 de desembre.
 
Per a elaborar un pla d'empresa agrari
El curs està dissenyat per oferir una formació específica per tal de conèixer, entendre i adquirir les eines bàsiques que permetin elaborar un pla d’empresa, en què s’analitzi, es valori i es defineixi l’estratègia de negoci que cal seguir amb l’objectiu de conèixer quines garanties d’èxit ofereix l’activitat agrària que es pretén desenvolupar. Aquest curs, juntament amb el Curs bàsic de complements de l’empresa agrària i el Curs per a elaborar un pla d’empresa agrari, conformen un paquet de formació que dóna els coneixements bàsics i indispensables perquè un futur empresari s’iniciï en la gestió diària de la seva empresa.
 
El curs tindrà una durada de 30 hores, i es durà a terme entre el 23 d'octubre i el 07 de desembre.
 
Curs de complements per a la gestió de l'empresa agrària
Es pretén que, en finalitzar aquest curs, els estudiants puguin: Conèixer el marc legal que afecta directa o indirectament a la modernització i a l’activitat de les explotacions agràries; valorar l’associacionisme com un element clau en la consolidació del concepte d’empresa competitiva; ser conscients de la importància que té conèixer, avaluar i valorar tots els canals de distribució en funció del producte que s’hagi de comercialitzar; conèixer les principals eines TIC i la seva utilitat en la gestió de l’empresa, entre d'altres aptituds.
 
El curs tindrà una durada de 30 hores, i es durà a terme entre el 23 d'octubre i el 30 de novembre.
 
Benestar animal a l'escorxador
Aquest curs pretén oferir una formació general i específica sobre benestar animal a l’escorxador, que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent. El curs té un mòdul general, sobre el coneixement dels animals, el benestar animal i les instal•lacions, equips i procediments relacionats; i termina amb un mòdul específic sobre el transport, la arribada dels animals a l'escorxador, l'estabulació i el sacrifici.
 
El curs tindrà una durada de 20 hores, i es durà a terme entre el 23 d'octubre i el 30 de novembre.
 
Bàsic de producció integrada
Aquest curs està estructurat en quatre mòduls (L'acreditació, Les plantes i el seu medi, La implantació de cultius i les tècniques de maneig i La sanitat vegetal). A més, estan programades dues jornades presencials destinades a visites tècniques i proporciona fitxes de plagues i malalties. 
 
El curs tindrà una durada de 50 hores (38 hores a distància i 12 hores de visites tècniques), començarà el 23 d'octubre i acabarà el 14 de desembre.
 
Topografia
Aquest és un curs obert però està especialment adreçat als alumnes que estan seguint un itinerari formatiu dins del procés d'incorporació a l'empresa agrària. Es pretén que, al finalitzar el curs, els estudiants puguin identificar elements en un plànol topogràfic, calcular pendents, realitzar el croquis d'una parcel•la i dibuixar un plànol topogràfic a partir de les coordenades polars i les seves cotes.
 
El curs tindrà una durada de 18 hores, començarà el 23 d'octubre i acabarà el 23 de novembre.
 

Informació relacionada