INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 21/09/2018  Ruralcat

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica oferirà visites als operadors ecològics

Tots els agricultors, ramaders o elaboradors ecològics poden participar a les activitats de la Setmana Bio, que es celebrarà del 20 al 28 d’octubre, obrint les portes de la seva finca, granja o empresa ecològica. El termini per inscriure’s al programa finalitza el proper 30 de setembre.

Cartell de la Setmana Bio

Cartell de la Setmana Bio

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica, organitzada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica amb la col·laboració de l’Associació Vidasana, té l’objectiu de donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a través d’un ampli programa d’activitats que es celebrarà del 20 al 28 d’octubre arreu de Catalunya.

El programa inclou visites a explotacions i instal·lacions d’operadors ecològics per tal que el públic pugui conèixer de primera mà què són i com s’obtenen els productes que elaboren; activitats comercials i tastos en els comerços i punts de venda dels productes ecològics; activitats de divulgació per donar a conèixer el sistema de producció ecològic i la qualitat d’aquests aliments, així com activitats gastronòmiques, tallers i show cooking. La Setmana BIo també inclou activitats als centres educatius catalans.

Tots els productors agrícoles, ramaders o elaboradors de productes ecològics poden participar al programa organitzant una visita a les finques o empreses ecològiques certificades. En aquestes visites els participants tindran l’oportunitat de mostrar i explicar la seva feina i instal·lacions, oferir tastos i venda directa dels productes a tots els assistents. 

Per a poder participar-hi, els interessats han de comptar amb la corresponent certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), tant de la producció o elaboració com de la venda dels productes, tenir coberta una assegurança per a les visites i disposar de tots els permisos, personal i condicions adequades per a celebrar l’activitat. En cas de venda de productes de la pròpia explotació, s’han de garantir els requisits sanitaris dels mateixos.

Les inscripcions a les activitats es poden sol·licitar fins el 30 de setembre en aquest enllaç