INNOVACIÓ VINÍCOLA | 15/03/2010  AlimenCat

Martín Berasategui revoluciona el món del vi amb una nova ampolla

Martín Berasategui, cuiner basc que compta amb tres estrelles Michelin, ha creat una ampolla de vi que evita que els pòsits caiguin a la copa, la qual cosa representarà una "revolució total de les bodegues", segons va declarar el xef recentment.

M. Berasategui.

Martín Berasategui.

La nova ampolla és el resultat de la complicitat del cuiner Cristóbal Berzosa (restaurant 'Bodega Boecillo', Valladolid) i de l'escriptor i xef Flavio Morganti (restaurant 'Galileo', a Orense), i dos socis més.
L'ampolla, denominada Martín Berasategui System, actua sense necessitat de cap tipus de mecanisme, el material és el de sempre i el més adequat: el vidre. El nou envàs, però, aspira a "revolucionar el món del vi", ja que és capaç de decantar les impureses, de manera que els pòsits es mantenen al fons, gràcies al seu disseny que permet un efecte de buit. Aquest efecte "salvaguarda les qualitats organolèptiques dels vins de qualitat, molts dels quals últimament no són filtrats", va explicar Morganti.
Berasategui va explicar que cal subjectar l'ampolla "per la part inferior, amb un dit en el fons i els altres a la baixa cintura," de manera que també s'evita alterar la temperatura del vidre, ja que amb prou feines existeix contacte de la mà amb l'ampolla.
D´altra banda, Morganti va dir que les primeres 30.000 ampolles van ser fabricades a Itàlia, però que estan preparats per rebre comandes d´arreu. L'escriptor i cuiner italià va explicar que també oferirà noves possibilitats d'emmagatzematge i logística per a les bodegues i els restaurants i que els primers exemplars van ser fets amb un vidre especial, "però hi ha capacitat per produir-les a escala", va puntualitzar.
L'expert gastrònom Edouard Cointreau ha comparat l´envàs de Berasategui amb "la invenció de la roda" en el seu temps. La nova ampolla és un fet "estètic, però amb un afegit tècnic molt important: la peculiaritat de l'efecte buit que condemna al pòsit al fons de l'ampolla i separat de la resta del vi", va explicar Morganti.
 

Informació relacionada