FORMACiÓ | 15/03/2010  DAR

El DAR i Asofruit formen els joves empresaris de la fruita

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha fet entrega dels diplomes del programa Relleu, l'objetiu del qual és l'adquisió de coneixements, però també crear un vincle entre els futurs gerents d'empreses fructícoles lleidatanes.

noia i ordinador

 Aquest programa, organitzat de manera conjunta pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), l’Associació de Professionals de Fruites i Hortalisses de Lleida (Asofruit) i el Fòrum 2001, és un projecte de formació que permet als fills dels empresaris agraris associats a aquesta entitat familiaritzar-se amb el funcionament del sector.

Durant l’acte d’entrega de diplomes, el Conseller ha traslladat als joves alumnes que han de tenir present que la qualitat del curs que han fet és equiparable a un màster de primera magnitud, ja que han comptat amb un professorat d’excepció i unes temàtiques adaptades a las necessitats específiques del sector. Tant el conseller Llena com el president d’Asofruit, Josep Penedès, han destacat que un dels beneficis d’aquest curs és la relació que s’ha generat entre els joves, ja que com a futurs empresaris, aquests vincles personals els hi seran útils en el futur, els hi facilitaran la feina i els hi permetran afrontar millor les qüestions relacionades amb el mercat.

Segons el conseller “ser emprenedor no es un ofici, sinó una actitud davant la vida. Tot i les dificultats que poden tenir les empreses familiars com les d’aquests joves no s’ha de perdre mai la il·lusió perquè el sector té futur". Tot i això, el conseller ha explicat que el futur es difícil però que tenim un fort aliat en la demanda creixent de productes a nivell mundial.

Un curs equiparable a un màster en el sector

Des de gener de 2009, els 14 alumnes que integren aquest programa han estudiat diversos aspectes de l´empresa agrícola, com ara comptabilitat, política agrària, gestió de cambres o canals de distribució, però també comunicació i aplicació de noves tecnologies. En total, han estat 158 hores lectives distribuïdes en els 15 mesos que ha durat el programa.
Les classes teòriques s’han complimentat amb diverses visites guiades a grans empreses agroalimentàries. Els alumnes han pogut visitar i conèixer el funcionament de Mercadona, Mercabarna, Fruitatraction i Fruit Logistica (Berlín).
El fet que el DAR, Asofruit i Fòrum 2001 hagin unit esforços per impulsar aquest curs és la única manera, segons el conseller, d’afrontar els reptes del futur.

Els participants en aquest programa formen part de les següents empreses: Baro e hijos, Ecofruit SAT 1401, Frubelsa, Frulesa, Fri Fruit, Frutas hnos. i Expax .