MAQUINÀRIA AGRÍCOLA | 15/03/2010  fira.com

La Fira de Sant Josep de Mollerussa amplia l'apartat agroalimentari

Els organitzadors de la 183ª Fira de la Maquinària Agrícola, que es celebrarà del 19 al 21 de març, preveuen aplegar fins a 300 expositors. Una de les novetats d'enguany és l'ampliació del sector agroalimentari, ja que al conjunt dels participants d'altres anys s'afegiran una vintena de productors amb venda directa.

cartell de la fira

Cartell de la Fira de Sant Josep 2010.

Cal destacar també l’increment respecte a l’any anterior d’expositors procedents de fora de Catalunya, tant d’altres comunitats autònomes com de l’estranger. Així, a la distribució d’expositors per zones, gairebé un 16 per cent són de punts com Aragó, Madrid, Múrcia, Granada, Càceres, Sòria o França.

D’altra banda, i pel que fa al programa d’actes, està confirmada l’assistència a la fira del conseller d’Educació, Ernest Maragall, qui presidirà l’acte d’inauguració el divendres dia 19; el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, qui farà la cloenda el diumenge dia 21, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, qui inaugurarà l’exposició Habitatge/cat el dissabte dia 20 al matí.

També està prevista la visita d’una delegació procedent de la localitat francesa de Saint Gaudens interessada en conèixer el certamen de la capital del Pla d’Urgell.
La fira, amb entrada gratuïta, romandrà oberta de forma ininterrompuda de 10.00 a 20.00 h.

Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials

Com cada any, dins la Fira de Sant Josep, es convoca el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials amb l´objectiu de reconèixer les novetats tècniques exposades i, alhora, facilitar-ne la divulgació en el sector agrari.

El Premi està destinat a les màquines agrícoles, ramaderes i agroindustrials, els seus complements, components, instal.lacions o aplicacions informàtiques, que representin un avanç notori des del punt de vista constructiu, funcional, de seguretat, de respecte al medi ambient o de gestió, i per tant, assegurin un marcat progrés tècnic per a l’agricultura, la ramaderia i l’agroindústria.

Les categories premiades seran:

  • Premi Especial d’Innovació, al constructor/expositor de maquinària agrícola i/o ramadera de l’estat espanyol, dotat amb 1.600 euros i Placa d’Honor,i atorgat pel Col.legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, demarcació de Lleida.
  • Premi d´Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col.legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida.
  • Premi d´Innovació en Ramaderia Intensiva, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col.legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, demarcació de Lleida.
  • Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col.legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya. 

Informació relacionada