FORMACIÓ | 18/09/2012  RuralCat/DAAM

Com poden modificar la textura d'un producte els additius alimentaris?

Els additius alimentaris constitueixen una eina bàsica i indispensable en la manufactura dels aliments. En l'actualitat hi ha una gran diversitat d'additius sense els quals seria impossible obtenir una producció d'aliments òptima, amb les garanties de seguretat higiènica i els estàndards de qualitat que actualment es requereixen. Entre aquest s'inclouen espessidors i gelificants, i auxiliars tecnològics com ara proteïnes, midons, enzims, i també alguns processos especials que permeten canviar la textura d'un producte.

Imatge d'una de les classes del curs de l'estiu. Font: DAAM.

Cada cop són més les persones interessades en dominar aquest ventall de productes i conèixer les seves possibilitats dins la indústria alimentària. Per això, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) té previst realitzar a Vic, els dies 9, 16 i 23 d’octubre, el curs “Com modificar la textura d’un producte”. 

Aquestes jornades s’organitzen després de l’èxit obtingut pel curs de la mateixa temàtica al mesos de juny i juliol, a l’ECA de Tàrrega. Al curs va assistir una àmplia representació de les indústries alimentàries catalanes, majoritàriament personal tècnic qualificat que va valorar molt positivament la formació rebuda, especialment la part pràctica del curs. 
 
Els interessats podeu inscriure-us-hi a l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà. Coordinadora: Sra. Mònica Pascual, telèfons 972630123/972630622 extensió *108, a/e: monica.pascual@gencat.cat. El cost d’inscripció es de 32 euros.
 
 
 

Informació relacionada