PREMIS | 02/10/2018  Ruralcat

Reunió de constitució del Jurat del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2018

Avui s’ha constituït el jurat de la XVII edició del PITA, que valorarà les 22 sol·licituds presentades en aquesta convocatòria, i seleccionarà les finalistes i guanyadores de cada modalitat per proposar-ne la seva concessió.

Moment de la reunió de constitució del jurat (Font: DARP)

Moment de la reunió de constitució del jurat (Font: DARP)

El jurat està presidit pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i està constituït per la coordinadora del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bibiana Juan, el sots-director de divulgació i transferència de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària-Universitat de Lleida –UdL, Jordi Graell, l’investigador de l’àrea d’indústries agroalimentàries, Jacint Arnau, el director dels Serveis Corporatius de l’IRTA, Joan Manel Albacete i quatre representants del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació: el subdirector general Transferència i Innovació Agroalimentària, Jaume Sió, la subdirectora general de Planificació Rural, Laura Dalmau, la subdirectora general d’Agricultura, Neus Ferrete, i la cap del Servei d’Innovació Agroalimentària, M. Josep de Ribot.

Aquest premi vol distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses, mitjançant la innovació

La dotació és de 6.000 euros i una nominació de 2.000 euros per a cadascuna de les tres modalitats: empresa agrària, agroindústria i jove emprenedor/a.

En l’edició 2018 del premis s’han presentat 22 sol·licituds. Totes les candidatures que compleixin amb els requisits dels premis rebran la visita del jurat que proposarà les candidatures finalistes i guanyadores a la Consellera del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, per a la seva resolució.