PREMIS | 05/10/2018  Ruralcat

El flequer Josep Miquel Canut, guanyador del Millor Pa de Pagès Català 2018

El Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català entre els flequers que pertanyen a aquesta Indicació Geogràfica Protegida, i és l’únic d’aquestes característiques que es celebra a Espanya.

Logo del concurs

Logo del concurs

Josep Miquel Canut, que regenta el Forn Codina de Vilaller (Lleida) va competir pel títol amb quatre finalistes més: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L’Obrador dels 15, Barcelona).

El guanyador del concurs, que va rebre un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa, va declarar que “avui ha guanyat el nostre pa, però realment, ha guanyat el bon pa que forners com nosaltres fem nit rere nit als nostres obradors”. Canut té el títol de Mestre Artesà Alimentari que lliura el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des de l’any 2011.

Aquesta ha estat la cinquena final del Concurs Millor Pa de Pagès Català, que es va celebrar el passat cap de setmana a la Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell amb l’assitència de més de 300 persones, entre les quals hi havia el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, Carmel Mòdol; Joan Gòdia, sub-director general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries; la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font; el president de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, Andreu Llargués i la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marquès, entre d’altres.

Els anteriors guanyadors del concurs han estat Ernest Riguetti (Riguetti Forners, Gavà), Sílvia Marqués (Pastisseria Marqués, Alfarràs), Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus) i Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona).

 

Informació relacionada