PREMIS | 08/10/2018  Ruralcat

Els sisens Premis Vinaris premien els millors vins catalans del 2018

Cérvoles Blanc 2016, de Cérvoles Cellers, ha estat el vi guanyador del Gran Vinari d’Or 2018. L’acte d’entrega dels 6º Premis Vinaris, que té per objectiu donar a conèixer els millors vins de Catalunya de l’any, es va celebrar el passat divendres a l'Auditori de Vilafranca del Penedès.

L’edició d’enguany dels Premis Vinari ha comptat amb la participació de 902 referències de 250 cellers de les 12 Denominacions d’Origen de Catalunya. El jurat professional ha estat format per una vuitantena de professionals del sector vitivinícola així com del panell oficial de tast de l’INCAVI.

El Gran Vinari d'Or 2018, que distingeix el millor vi català, ha estat per Cérvoles Blanc 2016 del Cérvoles Celler, ubicat a La Pobla de Cérvoles, a Les Garrigues. Es tracta d’un vi blanc amb criança, cupatge de macabeu i chardonnay, del qual s’elaboren unes 6.800 ampolles. Aquest vi també ha guanyat l'Or en la categoria de Blancs amb criança i el Vinari d'Or Especial de la DO Costers del Segre

El Gran Vinari Escumós ha estat pel Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009, situat a Lavern (Subirats, Penedès). Antoni Mata Casanovas, del celler Recadero, ha rebut el Premi Vins i Licors Grau a la Trajectòria Professional per la seva contribució al sector del vi, la seva emprenedoria i vitalitat.

El vi Mas Pòlit 2016, de la DO Empordà, ha estat el millor negre criança, Vinyes d’Olivardots Gresa Expressió 2010, el millor negre de guarda i Torre de Capmany Garnatxa d'Empordà Velles Soleres del celler Pere Guardiola s’ha endut el premi al millor vi dolç, ranci o de postres.

Per la seva banda, el Millor Blanc Jove ha estat per Can Bas Xarel·lo 2017 de Can Bas Domini Vinícola (DO Penedès) i el Millor Rosat per a Posidonia 2017 de Sumarroca mentre que la DO Montsant s’endú el Vinari d’Or al Millor Vi Negre Jove per Rebeldes 2017 de Wineissocial.

Els 5 Vinari d'Or reservats a vins escumosos se'ls ha endut la DO Cava amb el Cossetània Brut, en la categoria d’Escumosos Joves (criança mínima de 9 mesos); el Cava Lola Rosé Pinot Noir Reserva en la categoria d'Escumosos Rosats i Vallformosa Cava Col.lecció Brut Reserva en la categoria d’Escumosos Reserva (criança mínima de 15 mesos).

El Cava Joan Colet Rius Gran Reserva ha rebut el màxim reconeixement entre els Escumosos Gran Reserva (criança mínima de 30 mesos) mentre que el  Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva ha guanyat en la categoria de les Antigues Reserves (amb criança mínima de 50 mesos), i en la de Gran Vinari Escumós.

Els Premis Vinari també reconeixen els millors vins de producció ecològica certificada, i aquest 2018, el Premi Vinari Nissan al Millor Projecte Ecològic ha estat per a Lagravera, de la DO Costers del Segre. 

El Premi AGBAR a la millor etiqueta ha estat per als vins Jaspi Blanc 2016, Jaspi Negre 2014 i Samsara 2015 del Celler Coca i Fitó (DO Montsant i DO Terra Alta) i Vives Ambròs (DO Tarragona i Cava) ha obtingut el Premi Vinari Euroselecció Riedel al Millor Celler del 2018

Els Premis Vinari estan organitzats per VADEVI amb el suport del Departament d’Agricultura i l’INCAVI, totes les Denominacions d'Origen de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs, entre d’altres.

Informació relacionada