ESCOLES AGRÀRIES | 09/10/2018  Ruralcat

Les Escoles Agràries visiten la Fira de Sant Miquel de Lleida com a espai d’aprenentatge

Les escoles agràries d’Alfarràs, Borges Blanques, Tàrrega i Vallfogona han impulsat diferents activitats en el marc de Fira de Sant Miquel de Lleida, celebrada enguany del 27 al 30 de setembre.

Alumnes i professorat de l’EA de les Borges Banques a la Fira de Sant Miquel de Lleida (Font: l’EA de les Borges Banques)

Alumnes i professorat de l’EA de les Borges Banques a la Fira de Sant Miquel de Lleida (Font: l’EA de les Borges Banques)

Aproximadament uns 125 alumnes dels cicles formatius de les escoles agràries d’Alfarràs, Borges Blanques i Vallfogona de Balaguer han visitat la 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 33a edició d’Eurofruit, que s’han celebrat a la ciutat de Lleida amb l'assistència de 130.000 visitants. Aquest certamen és un dels més destacats a nivell nacional i una bona opció per a conèixer la situació i les darreres novetats del sector agroalimentari.

Per als professors representa una oportunitat per orientar l’alumnat en el seu futur professional i plantejar alguns exercicis de recerca de material i dades, així com assistir a les jornades tècniques, com ha comentat la directora de l’Escola Agrària d’Alfarràs, Maria Rosa Cortés. 

Per la seva banda, els alumnes no només adquireixen nous coneixements sinó també entren en contacte amb empreses i professionals de diferents subsectors i perfils:“a mi m’ha agradat molt per la varietat de la maquinària exposada, que pot anar des de premses de vi o esquetlladores d'ametlla fins a recol·lectores i tractors”, opina Gerard Sala, alumne de segon curs de l'EA de les Borges Blanques.

La fira és un bon espai d’aprenentatge per als alumnes dels cicles formatius però també ho és per a la formació continuada gràcies a les jornades de transferència tecnològica que s’hi celebren. En aquest sentit, destaca la participació de l’Escola Agrària de TàrregaOficina del Regant del DARP amb jornades tècniques relacionades amb l’àmbit del reg, com ‘Teledetecció en l’agricultura’, juntament amb l’IRTA i l’Oficina de Fertilització del DARP, i ‘Agricultura 4.0: cap a la digitalització de l'agricultura’, juntament amb l’Oficina del Campus Empresarial Agrari del DARP i el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya