RESTAURACIÓ I GASTROMIA | 25/09/2012  AlimenCat

Ferran Adrià lidera el G9 de la cuina a Tòquio

El Basque Culinary Center (BCC) de Sant Sebastià, primera Facultat de Ciències Gastronòmiques d'Espanya i Centre d'lnvestigació i lnnovació en Alimentació i Gastronomia, ha celebrat a Tòquio la segona cimera del seu Consell Assessor Internacional, conegut mundialment com el G9, presidit per Ferran Adrià.

@ Maribel Ruíz de Erenchun

 El Consell Assessor del BCC està format per nou xefs de gran prestigi: Ferran Adrià, Heston Bluementhal, Rene Redzepi, Michel Bras, Gaston Acurio, Alex Atala, Massimo Bottura, Yukio Hattori i Dan Barber. La trobada d’enguany també ha tingut tres convidats especials: Joan Roca (restaurant El Celler de Can Roca) Harold McGee (científic i divulgador) i Sven Elverfeld (restaurant Aqua, Alemanya).

Aquests experts s'han reunit per analitzar durant dos dies diferents àmbits del món de la gastronomia i la restauració: els canvis que ha provocat la societat globalitzada, l'evolució de la cuina en els darrers 50 anys, el caràcter interdisciplinari de la tasca del xef , el seu compromís amb la societat i la influència dels nous mitjans de comunicació.

Al finalitzar han anunciat, entre d'altres compromisos, la publicació abans de 2015 d'un volum d'història de la cuina moderna que reculli les transformacions que han afectat la cuina en els últims 60 anys.
 
La primera cimera del G9, va tenir lloc l'any passat a Lima (Perú) i va signar una carta oberta a tots els cuiners del món (especialment als estudiants) on es desenvolupaven les noves actituds que haurien de tenir aquests professionals: sensibilitat i compromís amb el medi ambient, amb Ia societat i amb el coneixement, posar en valor els fets culturals i científics... És a dir, abordar el fet culinari amb amplitud, ambició i generositat social.