Ferran Adrià lidera el G9 de la cuina a Tòquio
El Basque Culinary Center (BCC) de Sant Sebastià, primera Facultat de Ciències Gastronòmiques d'Espanya i Centre d'lnvestigació i lnnovació en Alimentació i Gastronomia, ha celebrat a Tòquio la segona cimera del seu Consell Assessor Internacional, conegut mundialment com el G9, presidit per Ferran Adrià.
@ Maribel Ruíz de Erenchun
El Consell Assessor del BCC està format per nou xefs de gran prestigi: Ferran Adrià, Heston Bluementhal, Rene Redzepi, Michel Bras, Gaston Acurio, Alex Atala, Massimo Bottura, Yukio Hattori i Dan Barber. La trobada d’enguany també ha tingut tres convidats especials: Joan Roca (restaurant El Celler de Can Roca) Harold McGee (científic i divulgador) i Sven Elverfeld (restaurant Aqua, Alemanya).
Aquests experts s'han reunit per analitzar durant dos dies diferents àmbits del món de la gastronomia i la restauració: els canvis que ha provocat la societat globalitzada, l'evolució de la cuina en els darrers 50 anys, el caràcter interdisciplinari de la tasca del xef , el seu compromís amb la societat i la influència dels nous mitjans de comunicació.