TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 26/09/2012  DAAM

Can Jordà acull una jornada sobre fertilització en cultius extensius

De quina manera cal adobar per aprofitar al màxim els nutrients de fems i purins? Quina és la normativa que afecta les pràctiques de fertilització orgànica i mineral dels cultius extensius? Com s'implementa? Aquestes són algunes de les preguntes que tècnics de l'IRTA Mas Badia, el DAAM, el Parc de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el consorci SIGMA van respondre en la jornada tècnica "La Fertilització orgànica i mineral en cultius extensius: Pràctica i normativa".

Un moment de la jornada. Font: DAAM

 Durant la jornada es van aclarir aspectes de la legislació vigent que poden comportar canvis en les actuacions que es realitzen a nivell d’explotació i es van detallar les pràctiques de fertilització més adequades per a una correcta gestió de les dejeccions ramaderes i els adobs minerals en els cultius extensius, per assolir produccions màximes i minimitzar l’afecció al medi.

 
La jornada va tenir lloc  el passat 13 de setembre de 2012 a Can Jordà (Santa Pau) amb una primera sessió en sala i una visita a camps d’assaig sobre fertilització de rotacions farratgeres de dos cultius anuals. Amb una assistència de 25 agricultors i tècnics de tot Catalunya, la jornada es va desenvolupar amb una activa participació dels assistents i amb freqüents interaccions entre els assistents i els ponents, donat l’interès que els diferents aspectes tractats tenen en la pràctica habitual del maneig de les explotacions agràries. 
 
La jornada s’emmarca en les activitats que es desenvolupen en els Plans per a la Millora de la Fertilització Agrària a les Comarques Gironines, al Vallès i a Osona, en el qual participen les entitats esmentades des de fa diversos anys.