FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 11/10/2018  Ruralcat

El Servei de Formació Agrària inicia un curs de sensibilització mediambiental a distància

La producció d’aliments saludables i de qualitat en entorns sostenibles és cada cop més demandada per la societat i els sectors professionals. És per això que el Servei de Formació Agrària del DARP obre aquesta tardor el curs ‘Sensibilització mediambiental’ adreçat a tots els productors agropecuaris. Aquesta formació s’impartirà a distància a través del portal RuralCat. Les inscripcions es podran fer del 15 al 24 d’octubre.

Imatges del curs ‘Sensibilització mediambiental’. Autors: Laura Calvet (vaca) i Generalitat de Catalunya (camp d’ordi).

Imatges del curs ‘Sensibilització mediambiental’. Autors: Laura Calvet (vaca) i Generalitat de Catalunya (camp d’ordi).

El curs de ‘Sensibilització mediambiental’ conforma un paquet de formació, de 10 hores, que ofereix els coneixements bàsics i indispensables per tal d’orientar una explotació agropecuària en un entorn sostenible i d’aprofitament de recursos. Els estudiants poden les inscripcions i realitzar tot el curs a distància a través del portal RuralCat, on trobaran les instruccions, els continguts i les activitats corresponents.

Aquest bloc de formació per a l’empresa és de caràcter divulgatiu i complementari, no tracta temes normatius i tampoc és obligatori per a cap titulació oficial. Tractarà temes relacionats amb el control i l’eficàcia dels processos productius i les bones pràctiques ambientals, així com la conservació de la biodiversitat i de l’agrodiversitat, tot posant exemples pràctics i exposant casos reals.

El curs està estructurat en sis temes:

Tema 1: Introducció: agricultura, medi ambient i sostenibilitat.
Tema 2: Canvi climàtic.
Tema 3: Utilització dels recursos naturals.
Tema 4: Energia.
Tema 5: Qualitat, seguretat alimentària i certificació.
Tema 6: El valor afegit de les pràctiques sostenibles: una oportunitat de mercat.

En la seva elaboració hi han participat experts en diferents àrees: Meritxell Rota, analista tècnica en polítiques de desenvolupament sostenible del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS); Robert Savé, coordinador de Vitivinicultura a l’Àrea de Medi Ambient i Canvi Global de l’IRTA; Àngela D. Bosch, professora del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de l’UdL; Laura Calvet, investigadora sènior de l’IN3 de l’UOC; Jordi Puig assessor ambiental a l’empresa Espigall; Itziar Müller, ambientòloga i treballadora autònoma en l'àmbit de la consultoria i l'educació ambiental; Tatiana Chamorro, tècnica superior especialista en energies renovables i eficiència energètica a Azimut Zero; i Neus Monllor i Emma Soy, consultores a Arrels a Taula

Els Servei de Formació Agrària té previstes quatre edicions del curs. Una al 2018, del 6 al 23 de novembre (inscripcions del 15 al 24 d’octubre); i tres al 2019, del 5 al 22 de març (inscripcions de l’11 al 20 de febrer), del 14 al 31 de maig (inscripcions del 24 d’abril a l’1 de maig) i del 5 al 22 de novembre (inscripcions del 14 al 21 d’octubre).

Aquest curs té un cost de 32 euros. Per a inscriure’s-hi és necessari ser membre de RuralCat. Per a més informació, podeu contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové a través del telèfon 977 343 289 o el correu aecacon.daam@gencat.cat.