FIRES I SALONS | 28/09/2012  RuralCat/Fira de Lleida

Un equip agrícola multifuncional, un sistema d'alerta de vianants i un mètode de selecció de fruita tova guanyen els premis de la Fira de Sant Miquel

Un equip agrícola multifuncional presentat per Jympa 1971 ha guanyat la 16a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, mentre que un sistema d'alerta de vianants pròxims a carretons elevadors presentat per Tallers A. Miquel s'ha imposat en el 16è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i un sistema de selecció de fruita tova de Cedis-Mafrut ha guanyat el 16è Concurs d'Innovacions en el Sector Fructícola, en el marc de la 58a edició de la Fira de Sant Miquel i la 27a edició d'Eurofruit.

El guanyador del Primer Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, dotat amb 1.000 euros, ha estat Jympa 1971, de Castellserà, per un equip agrícola multifuncional (subsolador o arada de sòl, grada ràpida i corró de pues tradicional ) model Optimax 3.

 
El Segon Premi, dotat amb 500 euros, ha estat per a Sysdide, de Vallfogona de Balaguer, per un vehicle autoportant hidrostàtic de tres eixos model Grape 51cv gWD-3ax2d. 
 
El guanyador del Primer Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles, dotat amb 1.000 euros, ha estat Tallers A. Miquel, de Sidamon, per un sistema d’alerta de vianants pròxims a carretons elevadors de la marca Icnita i model Pas.
 
El Segon Premi, dotat amb 500 euros, ha estat per a Mecanocamp, de Lleida, per una tissora elèctrica a bateria marca Felco i model 820. 
 
Finalment, el Primer Premi al Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola, dotat de 1.000 euros, ha recaigut en Cedis-Mafrut slu, d’Alcarràs, per un sistema de selecció de fruita tova marca Maf-Roda i model Globalscan Peach. .
 
El Segon Premi, dotat amb 500 euros, se l’ha endut Agrícola Rúbies sl, de Soses, pel tractament postcollita model SPC 112.
 

Objectiu del premi

Cal recordar que l’objectiu del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles i del Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles és distingir les màquines agrícoles i els equips de transport, maneig, classificació i embalatge de productes agrícoles que incorporin avenços en les prestacions i una millor protecció dels usuaris. El jurat valora, especialment, els avenços en el disseny i la concepció de la màquina, l’ús de nous materials, les aplicacions innovadores d’automatismes, les tècniques de visió artificial i la robòtica i l’adopció de criteris d’enginyeria concurrent i de solucions innovadores, destinades a aplicar el reglament vigent sobre mesures de seguretat de les màquines. 
 
De la seva banda, el Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola s’adreça a distingir els materials, les tècniques o els equips destinats a la producció fructícola o a la transformació industrial de la fruita que representin un notable avenç sobre la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes fructícoles. El concurs inclou els àmbits següents: material vegetal, protecció contra plagues, malalties i agents atmosfèrics; equips de producció; conservació i transformació, i sistemes de gestió de la producció. 
 
El Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola estan convocats per Fira de Lleida i estan patrocinats pel Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col•legi d’Enginyers Tècnics Industrials i el Consorci de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida. 
 

El Jurat del premis

El Jurat està integrat per membres del  Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, del Consorci de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa; del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí; de l’Estació Experimental de Lleida de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA); del Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, i del Comitè “Tractores y Maquinaria Agrícola” d’AENOR. 
  
 

Informació relacionada