Més de 130 agents i 50 activitats al Mercat de Mercats
La tercera edició de la fira Mercat de Mercats, que l'any passat va rebre 230.000 visitants, se celebrarà del 19 al 21 d'octubre a l'avinguda de la Catedral i a l'avinguda de Francesc Cambó de Barcelona. Aquest certamen promourà els productes agroalimentaris catalans amb parades de mercat, cellers, cuiners, productes amb DOP i IGP i productors de proximitat i qualitat.
Mercats de Mercats pretén recrear un autèntic mercat amb prop d’un centenar de parades. El seu objectiu és promoure l’activitat econòmica, vinculada a la producció i distribució alimentària del país, i donar a conèixer els beneficis de menjar els productes frescos i de qualitat que es troben en els nostres mercats. Catalunya és el tercer clúster agroalimentari d’Europa, gràcies a una poderosa indústria agroalimentària, el primer sector industrial del país.
En aquesta tercera edició, hi participaran al voltant de 130 agents: 39 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona, 51 productors de proximitat i qualitat, 16 cellers de vins i cava, 12 bars i restaurants de mercat i de la ciutat i, més de 27 prestigiosos cuiners de tot el territori català.
Aquesta fira comptarà amb diversos espais com ara el de productes de proximitat i qualitat, amb promoció de vins i altres productes reconeguts amb DOP i IGP, el de la cuina de mercat, l’aula gastronòmica, i el celler dels sumillers, entre altres.
Protagonisme del món 2.0 i altres novetats
Les principals novetats fan referència a la presència del Bus Alícia, amb la seva Aula de cuina perfectament equipada i tot un seguit d'activitats didàctiques per a totes les edats que incideixen molt especialment en la salut i el patrimoni agroalimentari.
També un ampli programa d'activitats 2.0 que , a més de fer-se ressò abans, durant i després de tot el que passi a la fira i el que en generin els assistents, proposa la participació oberta a Mercat de Mercats, amb un sorteig a través de Twitter, i concursos d'instagramers i de blogaires.
I no oblidem la presència de l'Institut Català de la Cuina al Mercat de Mercats per donar a conèixer la presentació de la candidatura UNESCO de la Cuina Catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Mercats de Mercats és una iniciativa de l’Institut Municipal de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona que compta amb la col·laboració institucional del DAAM mitjançant PRODECA, i del Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. També compta amb el patrocini de les empreses Moritz, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i CRDO Ribeiro. Nombroses institucions i entitats també han col·laboren amb activitats, aportacions de productes o amb el seu treball.