SECTOR AGROALIMENTARI | 11/10/2012  RuralCat

DAAM i FCAC aposten per la innovació

Aquest mes d'octubre organitzen la 1a Jornada d'emprenedoria agroalimentària i la 1a Trobada de joves de cooperatives agràries de Catalunya

Imatge del programa de la I Trobada de joves de cooperatives agràries.

Les persones emprenedores són les que fan de la innovació el seu aliat i el seu instrument per a portar a terme de forma proactiva les seves iniciatives. Els joves pagesos i cooperativistes implicats en el sector poden aportar la seva energia  i encetar nous camins amb molt de futur.

És per això que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)  i la  Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han organitzat dues jornades que incideixen en la importància de la capacitat d’adaptació als canvis, l’emprenedoria, la innovació, la transferència tecnològica i els contactes professionals per encarar el futur del sector.

 

I Jornada d’emprenedoria agroalimentària de Catalunya

El DAAM organitza el proper 24 d’octubre, a l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega, la primera jornada d’emprenedoria agroalimentària de Catalunya. Una trobada de tothom qui ha participat en les diferents edicions de les emprenedories organitzades pel DAAM i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya des de l’any 2006.
 
El programa de la jornada destaca la participació d’Enric Segarra, professor associat del Departament de Direcció d’Operacions i Innovació d’ESADE i Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. També hi haurà una taula rodona amb les experiències pròpies d’alguns emprenedors en diferents sectors, com porcicultura, fructicultura, viverisme, vitivinicultura i cellerisme o olivicultura. A més es farà una exposició i degustació de productes agroalimentaris propis de les emprenedories.
 
En definitiva, la jornada pretén iniciar una xarxa entre tothom qui ha participat en les emprenedories i esdevenir un dia de contacte personal entre diferents sectors que permetrà compartir objectius i inquietuds comuns per fer avançar projectes i empreses.
 
La jornada és gratuïta, però us preguem que confirmeu la vostra assistència contactant amb l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega: tel. 973 310 715 -  carles.pedros@gencat.cat.
 

I Trobada de joves de cooperatives agràries de Catalunya

Des de FCAC han organitzant la I Trobada de Joves de Cooperatives Agràries de Catalunya pel proper dia 30 d’octubre, a les Borges Blanques, sota el lema “Els joves tenim molt a dir. Si volem, podem!”. L’objectiu de l’esdeveniment és motivar a joves pagesos i cooperativistes per tal que continuïn i s’impliquin activament en el sector.
 
Al programa de la jordana destaquen diferents ponents. Joel Castany, president de Cordier Mestrezat i del Celler Cooperatiu de Leucate, parlarà del cooperativisme com a estratègia d’èxit. Jordi Dolcet, gerent del Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, SCCL, explicarà què és un banc de terres, en règim d'arrendament, i com pot millorar la qualitat de vida i el benestar del soci. Eduard Cau, propietari de Ramaderies Miqueló i soci Del Camp d'Ivars d'Urgell, SCCL  exposarà el seu cas d’emprenedoria i èxit.
 
Els interessats es poden inscriure, abans del 29 d’octubre, trucant per telèfon al  932 292 018 o escrivint un correu electrònic a violant.fortuny@fcac.coop.