AJUTS | 18/10/2018  Ruralcat

Un total de 1.505 centres escolars catalans s’adhereixen al Programa de Fruita i Llet per al curs 2018-19

El DARP ha obert el termini de sol·licitud de participació en el procediment de selecció dels proveïdors de fruites i hortalisses i de llet als centres educatius adherits als programes escolars en el curs 2018-2019 i es convoquen els ajuts corresponents.

En el Programa de Fruites i Hortalisses es preveu la distribució de 25 racions de fruites i/o hortalisses per nen i nena

En el Programa de Fruites i Hortalisses es preveu la distribució de 25 racions de fruites i/o hortalisses per nen i nena

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) vol continuar promovent el consum de fruites i hortalisses i de llet als centres educatius catalans a través dels Programes Escolars de Fruites i Hortalisses i de Llet amb l'objectiu d'aconseguir instaurar entre el jovent hàbits alimentaris més saludables.

En el marc de la resolució ARP/2269/2018, d'1 d'octubre s’obre el termini en què els centres educatius poden sol·licitar la participació en els Programes del curs escolar 2018/2019, s’estableix el procediment per participar en la distribució d'aquests productes a centres educatius, i els requisits que han d'acomplir les entitats que estiguin interessades a participar en aquesta distribució i poder sol·licitar l'ajut corresponent.

El nombre de centres educatius i el nombre d'alumnes que han formalitzat l'adscripció per al curs 2018/2019 en el Programa de Fruita Escolar són 1.103 centres educatius i uns 262.500 alumnes de 2n. cicle d'Educació Infantil i d'Educació Primària. mentre que pel Programa de Llet Escolar hi ha adherits 402 centres educatius i, aproximadament, 62.000 alumnes de 1n cicle d’Educació Infantil.

En el Programa de Fruites i Hortalisses es preveu la distribució de 25 racions de fruites i/o hortalisses per nen i nena, a raó de 3 o 4 racions per mes i en el Programa de Llet a les escoles es lliuraran 10 racions de llet sencera UHT per nen i nena i mes, a raó d'una ració màxima de 210 g/nen/a, durant els mesos en què es dugui a terme el Programa.

Els productes que es subministraran i els períodes de subministrament són els següents:

Poden participar en el procés de selecció i sol·licitud de l'ajut corresponent els proveïdors dels productes que, d'acord amb el procediment establert l'article 9 del Reial decret 511/2017 del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, hagin presentat la Declaració de Participació en els respectius Programes Escolars de Catalunya, davant l'òrgan gestor de la Comunitat Autònoma on tinguin la seva seu social i hagin estat aprovats.

La dotació màxima de la convocatòria d'ajut a què fa referència l'apartat 3 precedent per al curs escolar 2018-2019 és de 2.200.000 euros per al programa de fruita escolar i de 1.500.000 euros per al programa de llet escolar, procedents del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA).

La sol·licitud de participació en el procés de selecció i de petició de l'ajut per a cadascun dels dos programes es formalitzarà en l'imprès normalitzat que s'ha de descarregar des del web https://seu.gencat.cat o web http://agricultura.gencat.cat/ajutsentermini i s'ha de presentar per mitjans electrònics des de la seu electrònica corporativa de la Generalitat de Catalunya http://tramits.gencat.cat, utilitzant el formulari de petició genèrica amb signatura electrònica.

El més llegit

L’Oficina de l’Oli publica els primers perfils sensorials d’olis d’aquest any

Jornades tècniques de l’11 al 17 de novembre

El Govern aprova ajuts a promoure l’activitat econòmica a les zones rurals