ALIMENTACIÓ | 19/10/2012  AlimenCat

El Kausal 2012 reuneix a 450 professionals de la seguretat alimentària

Barcelona ha acollit la cinquena edició del Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària, sota el lema "Junts, aliments amb garantia"

Detall del cartell del Kausal 2012

Detall del cartell del Kausal 2012

El Kausal ha estat, un cop més, un esdeveniment científic cabdal sobre el coneixement del present i futur de la seguretat alimentària i l’autocontrol a tota la cadena alimentària. Enguany s’ha volgut posar l’accent en la importància de coordinar tots els integrants de la cadena alimentària per aconseguir oferir productes segurs. 

Alguns dels temes estrella han estat: l’autocontrol a la UE; els últims avenços en la identificació de nous perills i perills emergents, el sistemes de verificació i validació del sistema APPCC, mètodes ràpids d’anàlisi i instruments de monitorització de punts crítics, o els sistemes innovadors per gestionar la seguretat alimentària en l’empresa a través de les smart solutions i de les start-up.

La percepció que tenen els consumidors de la seguretat alimentària i l’autocontrol i la importància de la comunicació per acabar apostant per la creació d’una cultura global de seguretat alimentària també ha centrat part dels debats.
 
En aquest sentit, en el discurs inaugural, el conseller Josep Maria Pelegrí va remarcar que “s’ha de garantir una alimentació transparent, segura i fiable, tal com ens demana la ciutadania. Això és molt important, perquè, com sabeu, els problemes de seguretat alimentària tenen un gran ressò mediàtic, i un greu impacte tant en la competitivitat del sector com en la imatge de marca del país”. Segons l’estudi Outlook Creafutur 2012, el 67,5 per cent dels espanyols estan preocupats per la seguretat del que mengen. 
 
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural també va assegurar que “Catalunya és molt sensible als temes relacionats amb la seguretat alimentària. El nostre rigor, seriositat i implicació estan més que avalades, i les xifres macroeconòmiques del sector així ho demostren. No en va les nostres exportacions no paren de créixer i ser reconegudes i avalades pel mercat internacional. Així, el sector agroalimentari suposa al voltant del 12 per cent del total de les exportacions, xifra que representa el 4 per cent del PIB català.