COOPERATIVISME | 25/10/2012  RuralCat/DAAM

Primers passos cap a un Pla marc del cooperativisme agrari

La FCAC realitzarà un estudi que preveu incloure la diagnosi en profunditat d'unes 240 cooperatives

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de la FCAC, Josep Pere Colat.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de la FCAC, Josep Pere Colat, en un moment de la trobada. Font: DAAM.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han signat un conveni de col·laboració per a l’elaboració d’un Pla marc del cooperatives agrari.

 
D’acord amb el text del conveni, la FCAC realitzarà un estudi que preveu incloure la diagnosi en profunditat d’unes 240 cooperatives agroalimentàries, com a pas previ a la reflexió estratègica que marcarà les línies mestres de l’actuació del sector a mig termini, a més de permetre preveure de quina manera les cooperatives han d’adaptar-se als canvis de l’economia i el mercat global.
 
Per la seva part, el DAAM es compromet a dirigir i definir l’estructura i els continguts essencials del pla, i aportar els recursos i la informació que requereix l’elaboració del pla, tenint en compte les seves competències.
 
L’esmentat estudi pretén mostrar la realitat de les cooperatives agràries amb caràcter global; i analitzar diferents aspectes, com ara els factors de viabilitat, l’adequació de les capacitat de transformació, l’estructura comercial i les possibilitats de millora de la competitivitat, entre altres aspectes.  
 
Amb l’elaboració d’aquest pla es complirà un dels acords de Parlament de Catalunya del 14 d’abril de 2010, en el debat sobre política agrària, que va establir la necessitat redactar aquest text. Aquests acords van ser ratificats en el debat de política general del Parlament de Catalunya de 30 de setembre de 2011.