TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 23/10/2018  Ruralcat

El seminari “Recerca en viticultura” presentarà les darreres activitats d’experimentació entorn a la viticultura

El seminari de Matins d’Innovació, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica, amb el suport d’INCAVI, tindrà lloc el proper 8 de novembre a l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech de Sant Sadurní d’Anoia.

Els seminaris tècnics “Matins d’innovació” són un espai de trobada entre diferents agents de sectors concrets

Els seminaris tècnics “Matins d’innovació” són un espai de trobada entre diferents agents de sectors concrets

El seminari tècnic “Recerca en viticultura” presentarà les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen entorn a la viticultura a Catalunya, les quals són el punt de partida cap a l’aplicació posterior de nous coneixements, tècniques i pràctiques. 

La jornada, que es celebrarà a l’Escola d’Espiells, començarà a les 9.30h amb la presentació a càrrec del Director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol. Seguidament es presentaran les diferents activitats de recerca en viticultura a Catalunya, que aniran a càrrec d’INCAVI, l’IRTA, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili i VITEC. El debat serà moderat pel subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DARP, Jaume Sió.

Després de les exposicions per part de cada entitat de recerca, s’exposaran les ”Tendències del sector del vi i la viticultura”, a càrrec de la tècnica de l’IRTA, Anna Palli, “Les oportunitats de la recerca i la innovació en sanitat vegetal en viticultura: casos d’èxit”, per part de Jaume Mestres, membre de l’ADV Sant Llorenç Penedès i “Necessitats de recerca i transferència del sector” per part de Joan Santó d’Unió de Pagesos, Isabel Vidal de JARC, Joan Josep Raventós de la FCAC i representants de INNOVI, i les bodegues Torres, Gramona, Herència Altés i Espelt. El debat serà moderat per la subdirectora general d’Agricultura del DARP, Neus Ferrete.

L’acte de cloenda del seminari tindrà lloc a les 14h a càrrec del director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig.

El seminari és gratuït però cal inscriure’s prèviament a través de la Bústia del PATT patt.daam@gencat.cat o bé a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt.

Els seminaris tècnics “Matins d’innovació” són un espai de trobada entre diferents agents de sectors concrets, amb la finalitat de conèixer, orientar i definir activitats de recerca, d’innovació i de  transferència de coneixement.

El DARP va començar a organitzar els seminaris “Matins d’innovació agroalimentària” en el marc del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya l’any 2008 amb el propòsit de conèixer les activitats de recerca i d’experimentació en els diferents sectors productius i obrir un debat. Des d’aleshores s’han realitzat un total de 22 seminaris de diferents àmbits amb la participació d’un miler de persones. Per fer-ho es compta amb els principals organismes que realitzen recerca en un àmbit determinat així com amb la representació d’organitzacions professionals i empreses del sector.