PESCA | 23/10/2018  Ruralcat

L’Escala acollirà una jornada sobre la pesca com a eina de conservació de la biodiversitat

La Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors organitza una jornada per donar a conèixer el paper dels pescadors professionals de Catalunya en la conservació de la biodiversitat marina.

Els pescadors de Roses i l’Escala han descobert la primera colònia de llúdrigues marines al Mediterrani

Els pescadors de Roses i l’Escala han descobert la primera colònia de llúdrigues marines al Mediterrani

El proper dissabte 27 d’octubre, el sector pesquer català farà una petita pausa en les seves activitats quotidianes per donar a conèixer una cara poc coneguda del sector. Amb aquest objectiu han preparat la jornada “La pesca com a eina de conservació de la biodiversitat” on a partir d’experiències pràctiques mostraran l’estreta vinculació dels pescadors amb la mar i com la seva activitat diària pot contribuir a la conservació dels éssers vius que hi habiten.

La jornada es celebrarà al MARAM-Centre d’Interpretació del peix a l’Escala i comptarà amb la presència de persones de l’àmbit de la conservació marina i de la pesca professional que conjuntament exposaran quatre exemples que els vincula estretament de forma positiva. 

La recent aparició de la primera colònia de llúdrigues marines al Mediterrani descoberta pels pescadors de Roses i l’Escala la passada primavera, ha animat la Federació a impulsar aquesta jornada. L’excepcional troballa, única al Mediterrani, donarà peu a explicar altres experiències positives de col·laboració entre ONG i sector pesquer per a la conservació de espècies marines protegides com la dels pescadors del Delta de l’Ebre amb les tortugues marines, la pesquera del sonso al maresme i el corb marí emplomallat o els pescadors de la costa de Girona amb els cetacis.

La jornada està previst que comenci a les 10:30 amb l’acollida als assistents per part de l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, i el president de la FNCCP, Antoni Abad. Posteriorment, representants de les ONG i el sector pesquer exposaran conjuntament les quatre experiències i, finalment, representants de la Direcció General de Pesca i Afers Marins i de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya clouran la jornada.

Per a més informació i inscripcions, poseu-vos amb contacte amb els organitzadors a través del correu electrònic federaciogirona@confrariespescadors.cat.