ALIMENTS | 14/11/2012  AlimenCat/ Fundació Banc dels Aliments

Presentació del Gran Recapte d'Aliments 2012

L'objectiu és aconseguir 10.000 voluntaris per recaptar 1,4 tones de queviures, els dies 30 de novembre i 1 de desembre, a 800 supermercats i mercats del país

Imatge de la presentació del Gran Recapte. Font: Fundació Banc dels Aliments

Font: Fundació Banc dels Aliments

Davant l’actual conjuntura econòmica i social, quan gairebé un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries, la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social ”la Caixa” han impulsat una nova edició del Gran Recapte, per quart any consecutiu, amb l’objectiu d’arribar als 1.400.000 quilos de queviures entregats en donació per als més necessitats.

La crida al voluntariat per la campanya del Gran Recapte d’Aliments ha estat tot un èxit, aconseguint batre rècords en participació que suma ja més de 8.000 voluntaris, tot i que encara se'n necessiten 2.000 més, per poder arribar als 10.000 desitjats.

 

En la campanya de recollida d’enguany s’habilitaran més de 800 punts de recollida a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya a més de 200 poblacions on comptaran amb l’ajuda dels voluntaris que aportaran part del seu temps a la recollida. També es podrà aportar aliments online a partir del dia 26 de novembre, a través del lloc web www.bancdelsaliments.org i www.lacaixa.es.

 

Campanya a Facebook del 15 de novembre al 15 de desembre

També s’ha engegat una campanya de recollida d'aliments virtual mitjançant Facebook a benefici de la FESBAL (Federación Española de Bancos de Alimentos). Amb aquesta campanya es pretén portar La Gran Recogida de forma virtual a tot Espanya. Estarà activa del 15 de novembre al 15 de desembre, i compta amb la col·laboració d'empreses com Danone, Nutrexpa, Laboratoris Ordesa, La Fageda, Borges, Llet Nostra, Unilever, Nestlé i Mondelez International, que faran possible la conversió dels clics M'AGRADA dels internautes en quilos d'aliments bàsics des del següent enllaç: www.facebook.com/lagranrecogida 

 

L’Obra Social ”la Caixa” també posa a disposició de la campanya tots els seus caixers automàtics i canals electrònics: portal de “la Caixa", Línia Oberta, CaixaMòbil i bescanvi de Punts Estrella per fer donacions econòmiques. L’entitat promourà la iniciativa entre els seus clients i també entre els seus empleats, a més de mobilitzar en les tasques de recollida els 1.700 voluntaris que “la Caixa” té a Catalunya. 
 

200.000 persones utilitzen els Bancs d'Aliments de Catalunya

Els Bancs d'Aliments de Catalunya donen cobertura a més de 200.000 persones a Catalunya, i com ha assenyalat, el president del Banc d'Aliments de Girona, Frederic Gómez Pardo, el Gran Recapte és “una obra conjunta de tots i una manifestació de que Catalunya ha estat sempre capdavantera en solidaritat”.
 

Recolzament social i institucional 

A la roda de premsa de presentació de la campanya d’enguany hi han assistit l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; el Conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí ; el director de l’àrea d’integració de l’ Obra Social ”la Caixa”, Marc Simon; els representants dels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya; i el cuiner Isma Prados, que un any més, protagonitza juntament amb Carme Ruscalleda, Xavi Hernàndez, Beth i Manu Guix, la campanya de comunicació del Gran Recapte.
 
El Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha remarcat que “un país que no té ànima no té futur, i Catalunya demostra tenir ànima amb entitats com els Bancs d'Aliments i iniciatives com El Gran Recapte”, i ha volgut agrair “les aportacions de productors d’aliments i empreses que contribueixen a fer possible el dret a l’alimentació”.
 
En aquest sentit també el Conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha volgut destacar que “els Bancs d'Aliments són una peça d’una gran xarxa, una gran cadena humana que mitjançant entitats com els Bancs d'Aliments i les entitats benèfiques fan un efecte multiplicador”
 
L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha recordat que “la situació actual que vivim és excepcional, una situació insòlita de múltiples crisis. La intenció dels Bancs d'Aliments no ha de ser només recaptar aliments, també s’ha de conscienciar sobre una pobresa que es cronifica. No pot ser que quan tornem a créixer ens tornem a trobar igual”