L'ECA del Pirineu ensenya a fer formatges a nens i rep la visita de quatre professors romanesos
L'ECA del Pirineu és una de les 14 escoles que el Servei de Formació Agrària del DAAM
Una de les nenes que va fer formatges. Font:DAAM
Durant els dies de la Fira de Sant Ermengol, joves entre 5 i 12 anys van assistit a dos tallers de fabricació de formatge impartits per l’ECA del Pirineu. L’objectiu era donar a conèixer un aliment bàsic per a la salut i estratègic en l’economia de la comarca. Els nois van apredre a relacionar el producte final amb el seu origen, tot jugant escenifiquen el procés de fabricació del formatge. Finalment van poden menjar el formatget.
Per altra banda, en el marc del programa Europea Romania, quatre professors romanesos han visitat l’ECA del Pirineu. Durant dos dies, el grup ha pogut conèixer l’organització cooperativista del sector lleter de la comarca de l’Alt Urgell visitant les instal·lacions de Pirenaica, SCCL. També van visitar l’Explotació de Cal Marquet, recentment guardonada com a segon millor criador d’Holstein de l’Estat, on van poder contemplar excel·lents animals fruit del treball i la disciplina d’una empresa familiar. Posteriorment, els van rebre els propietaris de la Granja Marsell-Caup, SCP, constituïda per dos joves formats a l’ECA del Pirineu, on es van interessar per les instal·lacions i la maquinaria, i també per l’eficiència en el treball. Finalment, van rebre informació tant de l’organització de la nostra escola com dels aspectes culturals més rellevants de la Seu d’Urgell.