PROJECTES EUROPEUS | 25/10/2018  Ruralcat

Barcelona ha acollit la tercera reunió de coordinació del projecte Interreg POCTEFA Tr3s local

El projecte està cofinançat pel FEDER i desenvoluparà d’ara fins el 2020 un programa per afavorir la professionalització, la competitivitat i la internacionalització de les empreses agrícoles dels tres territoris a través del foment dels circuits alimentaris de proximitat.

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra

El Departament d’Agricultura participa, com a cap de fila, en el projecte Tr3s local, conjuntament amb les Cambres d’Agricultura dels departaments francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals. 

Els passats 18 i 19 d’octubre va tenir lloc a Barcelona la tercera reunió de coordinació del projecte Interreg POTECFA Tr3s local. Durant els dos dies de reunió els tècnics dels tres territoris van fer un repàs a les diferents accions previstes en el projecte i el seu estat d’implementació. Així, el primer dia, i dins de l’Acció de l’Anàlisi transfronterer dels canals de comercialització de les empreses agràries, es va fer una jornada d’intercanvi on es van debatre tant les oportunitats i les mancances dels segells que acompanyen aquestes iniciatives com les diferents formes d’acompanyament dels productors i els tècnics que donen suport a la comercialització de productes agroalimentaris locals. També es va presentar el Pla de comunicació del projecte que el dotarà d’una pàgina web i altres suports informatius i es va avançar en la definició d’una formació comuna pels tres territoris. 

La segona jornada va tenir lloc al Parc Agrari del Baix Llobregat i es va aprofitar per conèixer les diferents iniciatives de promoció de producte local a les quals es dóna suport des del parc. També es van posar en comú les diferents activitats previstes dins l’acció d’acompanyament i suport integral a les empreses i es va acabar amb una visita a una botiga que comercialitza productes de venda de proximitat i un restaurant que s’abasteix de producte local.  

El projecte Tr3s local està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible. 

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància