PROJECTES EUROPEUS | 25/10/2018  Ruralcat

Barcelona ha acollit la tercera reunió de coordinació del projecte Interreg POCTEFA Tr3s local

El projecte està cofinançat pel FEDER i desenvoluparà d’ara fins el 2020 un programa per afavorir la professionalització, la competitivitat i la internacionalització de les empreses agrícoles dels tres territoris a través del foment dels circuits alimentaris de proximitat.

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra

El Departament d’Agricultura participa, com a cap de fila, en el projecte Tr3s local, conjuntament amb les Cambres d’Agricultura dels departaments francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals. 

Els passats 18 i 19 d’octubre va tenir lloc a Barcelona la tercera reunió de coordinació del projecte Interreg POTECFA Tr3s local. Durant els dos dies de reunió els tècnics dels tres territoris van fer un repàs a les diferents accions previstes en el projecte i el seu estat d’implementació. Així, el primer dia, i dins de l’Acció de l’Anàlisi transfronterer dels canals de comercialització de les empreses agràries, es va fer una jornada d’intercanvi on es van debatre tant les oportunitats i les mancances dels segells que acompanyen aquestes iniciatives com les diferents formes d’acompanyament dels productors i els tècnics que donen suport a la comercialització de productes agroalimentaris locals. També es va presentar el Pla de comunicació del projecte que el dotarà d’una pàgina web i altres suports informatius i es va avançar en la definició d’una formació comuna pels tres territoris. 

La segona jornada va tenir lloc al Parc Agrari del Baix Llobregat i es va aprofitar per conèixer les diferents iniciatives de promoció de producte local a les quals es dóna suport des del parc. També es van posar en comú les diferents activitats previstes dins l’acció d’acompanyament i suport integral a les empreses i es va acabar amb una visita a una botiga que comercialitza productes de venda de proximitat i un restaurant que s’abasteix de producte local.  

El projecte Tr3s local està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.