FERTILITZACIÓ | 30/10/2018  Ruralcat

A partir del mes de novembre entra en vigor l’obligació d’aplicar purins amb sistemes alternatius al ventall

El proper 1 de novembre les empreses de serveis que apliquin purí ja no ho podran fer mitjançant el sistema de ventall i hauran d’utilitzar alternatives com ara els tubs penjants o els injectors.

L’objectiu de la nova normativa és millorar la dosificació i la distribució de l’aplicació dels purins

L’objectiu de la nova normativa és millorar la dosificació i la distribució de l’aplicació dels purins

D’acord amb la normativa de condicionalitat (Reial Decret RD 980/2017 i Ordre DUN ARP/9/2018), a partir del proper 1 de novembre les empreses de serveis no podran aplicar purí mitjançant ventall als conreus agrícoles. El seu incompliment pot suposar una reducció dels ajuts de la PAC a percebre.

La previsió de cara a l’any 2019 és que els particulars amb cisternes de més de 15  no puguin aplicar amb ventall a partir del novembre de 2019, mentre que la resta de casos seria a partir del febrer de 2021.

L’objectiu de la nova normativa és millorar la dosificació i la distribució de l’aplicació dels purins mitjançant sistemes que permetin una elevada uniformitat i un bon ajustament a la dosi desitjada, com ara els aplicadors amb mànegues o tubs penjants, o el injectors. Una altra de les finalitats és reduir les pèrdues de nitrogen amoniacal cap a l’atmosfera i alhora minimitzar substancialment les males olors que es puguin ocasionar arran de l’aplicació. D’aquesta manera, s’aconsegueix un millor aprofitament dels nutrients i una optimització en la gestió del purí.
 

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància