SECTOR ALIMENTARI | 17/03/2010  RuralCat

Un grup d'empreses alimentàries crea el segell "Elite Gourmet"

Un grup de firmes del sector de l'alimentació i begudes han creat el distintiu "Elite Gourmet" per reforçar la promoció exterior. Es tracta del primer segell de qualitat que certifica la categoria gourmet d'aliments cent per cent espanyols, amb el propòsit de reforçar la seva promoció internacional.

forquilla i ganivet

La iniciativa compta amb el suport de "diferents institucions que defensen la qualitat de la gastronomia espanyola", segons ha informat l'agrupació de firmes promotores, que ha assenyalat que el distintiu garantirà als consumidors que els productes sota aquest segell "són d'altíssim nivell".

L'ànima d'aquesta iniciativa no és altra que Rafael Ansón, president de la Real Acadèmia Espanyola de Gastronomia, qui pretén col·locar a nivell internacional els productes espanyols perquè estiguin a l'alçada dels cuiners del país. El seu objetiu és que, d´aquí a tres anys, hi hagi trenta o quaranta aliments espanyols situats entre els cent primers.
De moment, són onze els productes compten amb aquest segell: productes ibèrics, vins i caves, caviar granadí, ventresca de bonic, oli d'oliva, cervesa i foie gras, entre d'altres.
Segons els promotors per a què un aliment formi part d'aquesta categoria ha de complir com a mínim una de les següents característiques: caràcter únic, processament particular i disseny i oferta limitada.

Informació relacionada