INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 09/11/2018  Ruralcat

Torna la campanya solidària de recollida d’aliments a Catalunya El Gran Recapte

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen una nova edició del Gran Recapte que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre i fan una crida per aconseguir voluntaris i donants.

El 2017 la campanya va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris

El 2017 la campanya va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. 

Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la desena edició.

Els Bancs d’Aliments de Catalunya són entitats benèfiques sense ànim de lucre que tenen per objectiu recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades, lluitant així contra la pobresa alimentària i el malbaratament i contribuint al desenvolupament sostenible. 

El Gran Recapte d'Aliments va recollir l’any passat 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris. L’organització espera rebre novament la col·laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats.

Els interessats en fer-se voluntaris o coordinadors d'un punt de recollida els dies 30 de novembre i 1 de desembre poden accedir aquí. En cas que els donants no puguin apropar-se a un dels punts de recollida, es pot fer la donació d’aliments on line o bé col·laborar amb les cistelles solidàries periòdiques.

Les cadenes alimentàries també tenen una funció important en l’èxit d’aquesta campanya, ja que contribueixen cedint espais del punt de venda i emmagatzematge dels materials necessaris per dur-la a terme, a més de fer-se càrrec de la logística indispensable perquè els aliments arribin al Banc d’Aliments o a les entitats benèfiques assignades.