28 ramaders acaben el curs d'emprenedoria en vaquí de llet
L'acte de cloenda del curs va tenir lloc a la Sala Coll i Bardolet de l'Edifici "El Sucre" de Vic
L’emprenedoria en vaquí de llet ha estat organitzada pel Departament d'Agricultura i la FCAC i realitzada per l'Escola de Capacitació Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners entre els anys 2011 i 2012. El curs ha comptat amb la col·laboració de la Oficina de Fires i Mercats (OFIM) de l’Ajuntament de Vic, que va cedir les seves instal·lacions com a espai aula del curs.
En el curs hi han participat 28 ramaders, principalment de les comarques d’Osona i Berguedà, que al llarg de 280 hores han rebut formació en els àmbits de les habilitats personals, la gestió empresarial, la producció lletera i l’aplicació de la normativa a aquest sector.
Van obrir l’acte de cloenda. Josep Rafús, tinent d’alcalde de l’ajuntament de Vic, i Josep de Planell, director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura a la Catalunya Central. Posteriorment, Enric Dalmau, responsable de formació de la FCAC, i Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament, van explicar breument els objectius del projecte emprenedoria.
Oriol Ripoll, creatiu de Jocs al segon i formador en competències a través del joc, va realitzar la ponència "Un repte? Pensa'l creativament" per mostrar diferents eines i formes d’enfocar un repte, amb l’objectiu de trobar una via per supera’l i avançar.
L’acte va concloure amb l’entrega de diplomes als ramaders que havien finalitzat el curs. Van fer l’entrega Josep de Planell, Jaume Sió i Enric Dalmau.
La metodologia de les emprenedories es basa en diferents formats que fomentin la participació i la comunicació entre l’emprenedor i el ponent. Van intervenir en el curs diferents professionals i experts de cada temàtica, i es van realitzar diverses visites i viatges tècnics per rebre informació i conèixer diverses experiències del sector del vaquí de llet.
El grup tindrà continuïtat amb els futurs seminaris d’emprenedoria en vaquí de llet, on els propis ramaders plantegin aquells temes que són del seu interès, per a continuar millorant la seva explotació.
En aquests moments hi ha en curs una nova edició de l’emprenedoria en vaquí de llet, amb seu a la ECAF i on hi participen principalment ramaders de comarques gironines.