SECTOR AGROALIMENTARI | 27/11/2012  RuralCat/DAAM

El Programa INTER2000 presenta el circuit d'assaigs d'aptitud pel 2013

La participació en aquests exercicis és una eina indispensable per als laboratoris per assegurar la qualitat dels seus resultats i demostrar la seva competència tècnica

Portada del programa. Font: DAAM

Portada del programa. Font: DAAM

El Programa INTER2000 és el circuit d’assaigs d’aptitud dirigit als laboratoris del sector agroalimentari organitzat des del Laboratori Agroalimentari, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM).

La participació en aquests exercicis és una eina indispensable per als laboratoris per assegurar la qualitat dels seus resultats i demostrar la seva competència tècnica, a més d’ésser un requisit normatiu per als laboratoris que s’acrediten segons la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2005 "Requisits generals relatius a la competència dels laboratoris d’assaig i calibratge". 

Aquesta programació es prepara a partir dels acords dels respectius grups assessors, de les peticions que fan els laboratoris adherents al circuit INTER2000 a través de l’Enquesta de Satisfacció que reben anualment, i de la pròpia experiència de l’organització del programa.
 
La programació d’exercicis per l’any 2013 es classifica en les següents famílies:
  •       Microbiologia (formatge, ou, plats preparats, salsa, superfícies, aigua de consum i recreativa, legionel.la)
  •      Química: Aigües (consum/residuals)
  •      Química: Olis (oli d’oliva verge, oli d’oliva, oli vegetal i de fregidora)
  •      Química: Carnis (producte carni cuit, plat preparat carni, producte carni curat)
  •      Química: Alimentació (formatge, vi, producte rebosteria, most i producte de pesca)
  •      Química: Agraris (sòl i material vegetal)
 
Com a novetats d’aquest any s’ha de destacar l’ampliació de l’oferta, tant en número de determinacions per exercici com la incorporació de nous exercicis. 
 
Els assaigs d’intercomparació són independents els uns dels altres permetent-se la inscripció en tants assaigs com es desitgi.  
 
Al web d’INTER2000 es poden realitzar les inscripcions als diferents exercicis del programa.